7 πράγματα που δεν πρέπει να πείτε σε κάποιον που έχει χάσει πολλά κιλά

7 πράγματα που δεν πρέπει να πείτε σε κάποιον που έχει χάσει πολλά κιλά
Jupiterimages

Υπάρχουν εκείνοι που μία ζωή παλεύουν να χάσουν αυτά τα 2-3 κιλά που τους ενοχλούν και η ζωή τους είναι μία συνεχής μάχη με τη ζυγαριά. Υπάρχουν κι εκείνοι, όμως, που τα κατάφεραν και βγήκαν νικητές και μάλιστα δεν έχασαν 3 κιλά κιλά, αλλά 13, 23, 33 κιλά, μπορεί και παραπάνω. Σε αυτούς τους ανθρώπους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο για κάποιον να κάνει αυτή την προσπάθεια και μάλιστα με επιτυχία, οπότε είναι σημαντικό να τους επιβραβεύουμε και να τους τονίζουμε πόσο σπουδαίο είναι αυτό που κατάφεραν. Πάνω σε αυτή την προσπάθεια, όμως, πολλοί είναι εκείνοι που λένε το λάθος πράγμα, συνήθως με καλές προθέσεις, και τελικά καταλήγουν να τους πληγώνουν. Τι δεν πρέπει να πείτε;

«Πόσα ακόμα έχεις να χάσεις;»

Εάν κάποιος έχει χάσει μόλις 20 κιλά, μπορεί να μην θέλετε να χάσει κι άλλα. Αφήστε τον, λοιπόν, να χαρεί το νέο του σώμα και μη του δημιουργείτε την αίσθηση ότι πρέπει να χάσει κι άλλο.

«Είσαι τόσο όμορφος/η τώρα»

Υπονοείτε αυτόματα ότι πριν δεν ίσχυε κάτι τέτοιο και καταλαβαίνετε ότι αυτή σας η σκέψη μπορεί να πληγώσει τον άλλον. Άλλωστε, ο ίδιος μπορεί να ένιωθε όμορφος σε κάθε φάση της ζωής του.

«Τώρα τι νούμερο φοράς;»

Μπορεί, πλέον, να αισθανόμαστε όλοι πολύ άνετα να εκμυστηρευτούμε διάφορες πτυχές της προσωπικής μας ζωής, αλλά κάποιος που μόλις έχει χάσει πολλά κιλά δεν σημαίνει ότι νιώθει αυτομάτως και ασφάλεια με το σώμα του. Αφήστε που το νούμερο των ρούχων, μπορεί να είναι ευαίσθητο θέμα και να επαναφέρει παιδικά τραύματα.

«Έχεις ραγάδες τώρα;»

Το πως φαίνεται το γυμνό σώμα ενός ανθρώπου που έχει χάσει 15 κιλά και πάνω μπορεί να μην είναι ίδιο με κάποιου στα ίδια κιλά που δεν έχει κάνει ποτέ δίαιτα, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να σας απασχολεί. Τέτοιες λεπτομέρειες είναι πολύ προσωπικές.

«Σαν στέκα έχεις γίνει. Σε προτιμούσα πριν»

Κάποιος που έχει κάνει τόση μεγάλη προσπάθεια, σίγουρα δεν θέλει να ακούσει κάτι τέτοιο, ούτε να νιώσει ότι έχει κάνει τόσο κόπο άδικα. Ακόμα κι αν αυτό είναι κάτι που πιστεύετε, δεν χρειάζεται να το μοιραστείτε μαζί τους.

«Έλα, μπορείς να φας ένα γλυκάκι μαζί μου»

Όχι, μάλλον δεν θα μπορεί να φάει ένα γλυκάκι μαζί σας, ούτε να τσιμπήσει ένα κομμάτι πίτσα, ούτε να φάει λίγο σουβλάκι. Όχι, γιατί είναι κακό ή μία μπουκιά θα τους βλάψει, αλλά επειδή μπορεί να μη θέλουν. Το πιθανότερο είναι ότι έχουν συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα, το οποίο τηρούν ευλαβικά και εάν κάνουν μία παρασπονδία, θα την κάνουν επειδή το θέλουν εκείνες.

«Τώρα έχεις πολλούς θαυμαστές;»

Δεν χρειάζεται να κάνετε υποθέσεις σχετικά με την ερωτική ζωή κάποιου. Άλλωστε, συνεχίζουν να είναι οι ίδιοι άνθρωποι εσωτερικά.

Έχετε αμφιβολίες σχετικά με την κοινωνική σας συμπεριφορά; Σας προβληματίζει κάποιο ψυχολογικό ζήτημα; Στείλτε την ερώτησή σας και τον προβληματισμό σας με email και θα απαντήσουμε στην ερώτηση σας στην καινούργια μας στήλη.(το όνομα της στήλης θα ανακοινωθεί προσεχώς!)