Δεκάδες έγγραφα, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του καταδεικνύουν ότι, τα 5,5 εκατομύρια δολάρια, τα οποία φέρονται κατατεθειμένα σε λογαριασμό του στην τράπεζα HSBC ανήκουν στον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, προσκόμισε στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος είχε κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ".
Ο κ. Παπασταύρου, ο οποίος κατέθεσε επί τέσσερις ώρες με την ιδιότητα του υπόπτου, για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, σχετικά με την εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους περίπου 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων στην τράπεζα HSBC, που περιλαμβάνεται στο υλικό της "λίστας Λαγκάρντ", προσπάθησε να αποδείξει ότι, τα χρήματα δεν του ανήκουν, αλλά ήταν στο λογαριασμό του, επειδή λειτουργούσε ως πληρεξούσιος του κ. Μιωνή.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπασταύρου προσκόμισε τραπεζικά έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία τα χρήματα κατατέθηκαν στο λογαριασμό του μέσω εμβασμάτων από τον κ. Μιωνή.
Κατά τις ίδιες πηγές, σε ερωτήσεις του εισαγγελέα ο κ. Παπασταύρου ισχυρίστηκε ότι, τα χρήματα κατατέθηκαν στο λογαριασμό του από τον Μιωνή, επειδή είχε αναλάβει την υποχρέωση, μετά από το θανατό του επιχειρηματία, να τα διαθέσει σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, που ο ίδιος του είχε ορίσει.
Ο εισαγγελέας προς το παρόν μελετάει τα έγγραφα, προκειμένου να διαπιστωθούν τα εχέγγυα της γνησιότητας τους, καθώς επίσης εάν οι ισχυρισμοί του κ. Παπασταύρου αποδεικνύονται και από άλλα γεγονότα και μάρτυρες.
Σε γραπτή δήλωση του ο κ. Παπασταύρου υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι, κατέθεσε διευκρινιστικό υπόμνημα στον εισαγγελέα, που αποδεικνύει ότι, τα χρήματα του εταιρικού λογαριασμού δεν είναι δικά του, ούτε και η εταιρία.
“Ειδικότερα, αναφέρει, υπέβαλα τόσο το μετοχολόγιο της εταιρίας, όσο και τις κινήσεις των χρημάτων προς και από τον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας, που έγιναν όλες στο εξωτερικό από τον πελάτη μου και από εταιρίες συμφερόντων του πελάτη μου και αποδεικνύουν πέραν από κάθε αμφιβολία, πως η εταιρία και ο τραπεζικός λογαριασμός του ανήκε, όπως εξάλλου και ο ίδιος από την πρώτη ώρα έχει δηλώσει”.
Σε άλλο σημείο κάνει λόγο γιά σκόπιμη παραπληροφόρηση και “συνεχιζόμενη για πολιτικούς λόγους συκοφαντία” και τονίζει ότι, ο εξονυχιστικός έλεγχος είναι καλοδεχούμενος.