Οκτώ πρόσφυγες/ μετανάστες – πέντε εκ των οποίων ήταν παιδιά- πνίγηκαν σε δύο νέες τραγωδίες στο Αιγαίο, στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών, νωρίς την Παρασκευή.
Όπως μετέδωσε η Hurriyet Daily News, που επικαλείται το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, τέσσερις Ιρακινοί- μεταξύ των οποίων δύο παιδιά- έχασαν τη ζωή τους αφού το σκάφος που τους μετέφερε, με κατεύθυνση προς την Ελλάδα, αναποδογύρισε στα ανοιχτά του Μποντρούμ (Αλικαρνασσού) τις πρώτες πρωινές.
Το εν λόγω πλοιάριο, με κατεύθυνση την Κω, μετέφερε συνολικά οκτώ Ιρακινούς μετανάστες. Οι άλλοι τέσσερις διασώθηκαν από την τουρκική Ακτοφυλακή.
Σε άλλο περιστατικό, τέσσερις Σύριοι πρόσφυγες, εκ των οποίων οι τρεις ήταν παιδιά, πνίγηκαν όταν το σκάφος τους ανετράπη σε διεθνή ύδατα, καθώς κατευθύνονταν προς το Φαρμακονήσι, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan.