H Ελλάδα στο Νο 1 της λίστας του Χάρβαρντ με τις χειρότερες διαπραγματευτικές τακτικές του 2015

Πρώτη η Ελλάδα στη λίστα του Χάρβαρντ με τις χειρότερες διαπραγματευτικές τακτικές του 2015
sooc

Η αλήθεια είναι ότι με αυτή την πρωτιά κανείς δεν θα πρέπει να είναι χαρούμενος. Η Ελλάδα φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας του Χάρβαρντ αναφορικά με τις χειρότερες διαπραγματευτικές τακτικές του 2015.

Πρόκειται για τη λίστα η οποία φέρει τίτλο η λίστα με τις «Δέκα χειρότερες διαπραγματευτικές τακτικές του 2015» εμφανίζεται στη σελίδα του «Προγράμματος για τη Διαπραγμάτευση» της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ.

Στην σχετική περιγραφή μάλιστα γίνεται λόγος για «πολεμικό τόνο» που υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα στο δημοψήφισμα με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αποδεχτεί ένα ακόμη χειρότερο πακέτο από την Ευρώπη.

Η αλήθεια είναι ότι με αυτή την πρωτιά κανείς δεν θα πρέπει να είναι χαρούμενος. Η Ελλάδα φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας του Χάρβαρντ αναφορικά με τις χειρότερες διαπραγματευτικές τακτικές του 2015.

Πρόκειται για τη λίστα η οποία φέρει τίτλο η λίστα με τις «Δέκα χειρότερες διαπραγματευτικές τακτικές του 2015» εμφανίζεται στη σελίδα του «Προγράμματος για τη Διαπραγμάτευση» της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ. Αλλάς ας τα πάρουμε αναλυτικά.

10) H διαπραγμάτευση του Τζέισον Πιερ – Πολ με τους «Giants», της Νέας Υόρκης

Στην 10η θέση φιγουράρει η διαπραγμάτευση για το νέο του συμβόλαιο του σταρ του αμερικανικού ποδοσφαίρου Τζέισον Πιερ – Πολ με τους «Giants», της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με το Χάρβαρντ, η περίπτωση αυτή δείχνει και το τι μπορεί να πάθει κανείς εάν κωλυσιεργεί στις διαπραγματεύσεις του. Ο παίκτης είχε κάποιες απογοητευτικές σεζόν και επιχειρούσε να επαναδιαπραγματευτεί το συμβόλαιο του. Οι «Giants» του είχαν κάνει μια προσφορά 60 εκατ. δολαρίων όμως αυτός δεν την δέχτηκε. Ένα ατύχημα όμως που είχε και τον έκανε να χάσει το δείκτη από το δεξί του χέρι άλλαξε άρδην τα δεδομένα.

9) Διαπραγματεύσεις ΝΑΤΟ και Βλαντιμίρ Πούτιν

Στην 9η θέση φιγουράρουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΝΑΤΟ με τον Βλάντιμιρ Πούτιν για το θέμα της Κριμαίας και το αδιέξοδο που έφτασαν οι δύο πλευρές. Όπως αναφέρει η έκθεση, ο Πούτιν πρόσφερε μία μονομερή λύση στην Ουκρανία, χρησιμοποιώντας ένα υπόμνημα επτά σημείων το οποίο είχε γράψει σε μια χαρτοπετσέτα, το οποίο στη συνέχεια απέτυχε να εφαρμόσει.

8) Οι προσπάθειες για αύξηση των τριών συμπρωταγωνιστών της σειράς «The Real Housewives of New York»

Στην 8η θέση συγκαταλέγεται η προσπάθεια των τριών συμπρωταγωνιστών της σειράς «The Real Housewives of New York» να απαιτήσουν υψηλότερους μισθούς. Δεν τα κατάφεραν όμως, καθώς κρίθηκε ότι και οι τρεις θα μπορούσαν να αντικατασταθούν εύκολα.

7) Η αποτυχημένη δικαστική διαμάχη του Crooner Robin

Η δικαστική διαμάχη του Crooner Robin με την οικογένεια του Marvin Gaye ήταν μία ακόμη περίπτωση αποτυχημένων διαπραγματεύσεων. Το τραγούδι του Robin, «Blurred Lines» έμοιαζε με το τραγούδι «Got to give up» του Marvin Gaye. Πολλοί ανησύχησαν ότι η οικογένεια του Marvin Gaye θα μπορούσε να τους μηνύσει για παραβίαση δικαιωμάτων. Αντί ο Robin να επιχειρήσει να τα βρει με την οικογένεια προχώρησε προληπτικά σε μήνυση. Το δικαστήριο όμως καταδίκασε τον ίδιο.

6) Η ανισότητα στους μισθούς του Χόλιγουντ ανάμεσα στα δύο φύλα

Στην 6η θέση συγκαταλέγεται η διαρροή email από την εταιρία Sony Pictures η οποία κατέδειξε ότι τα αστέρια γένους θηλυκού του Χόλιγουντ πληρώνονται λιγότερο από ότι οι άνδρες συνάδελφοί τους, οδηγώντας πολλούς να επικρίνουν την ανισότητα που επικρατεί στους μισθούς και τις αποζημιώσεις του Χόλιγουντ ανάμεσα στα δύο φύλα. Οι αποκαλύψεις αυτές συμπεριελήφθησαν σε σχετικό άρθρο τον Μάιο του 2015 με τίτλο «Διαπραγματευτείτε για το τι χρειάζεστε να πετύχετε».

5) Οι διαπραγματεύσεις του Έντουαρντ Σνόουντεν με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ

Στην 5η θέση φιγουράρουν οι διαπραγματεύσεις του Έντουαρντ Σνόουντεν με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Ο Σνόουντεν προσφέρθηκε να μπει στη φυλακή αρκεί να γυρίσει τις ΗΠΑ. Όμως οι εκκλήσεις του έπεσαν στο κενό.

4) Η εταιρία Reddit και οι ανισότητες στις οικονομικές απολαβές

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η πολιτική διαπραγματεύσεων για μισθούς που εγκαινίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Reddit, ο οποίος προσπαθούσε να διορθώσει το χάσμα στις μισθολογικές διαφορές μεταξύ των δύο φύλων.

3) Οι διαπραγματεύσεις Κέρι με την Τεχεράνη

Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις που έγιναν μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι με το Ιράν για τα πυρηνικά.

2) Οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κούβας

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις που ξεκίνησε η κυβέρνηση των ΗΠΑ με την Κούβα προκειμένου να αποκατασταθούν οι διπλωματικές τους σχέσεις.

1) Οι διαπραγματεύσεις Τσίπρα με τους ευρωπαίους πιστωτές

Σε ότι αφορά την 1η θέση και την διαπραγμάτευση που ακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας, η έκθεση αναφέρει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός χρησιμοποίησε στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους πιστωτές έναν «μαχητικό τόνο» ο οποίος όμως δεν απέδωσε. Δυσαρεστημένος με τη συμφωνία που είχε πέσει στο τραπέζι, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε δημοψήφισμα. Οι Έλληνες απέρριψαν την πρόταση, η ελληνική οικονομία υποχώρησε και τότε ο κ. Τσίπρας και η ομάδα του αναγκάστηκαν να δεχτούν ένα ακόμη χειρότερο πακέτο διάσωσης από την Ευρώπη.

Δημοφιλή