Η αγορά ενός καρπουζιού είναι ρίσκο. Είναι μεγάλο σε μέγεθος, το οποίο σημαίνει ότι θα δεσμευτείτε σε μεγάλη ποσότητα φρούτου και δεν μπορείτε να γνωρίζετε πάντα ότι έχετε κάνει τη σωστή επιλογή, αφού δεν μπορείτε, ούτε να το ζουλήξετε, ούτε να δείτε τι κρύβει μέσα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κόλπα για να κάνετε την σωστή επιλογή.
Βρείτε αυτό το σημείο.
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια που θα σας δείξουν ότι το καρπούζι σας είναι έτοιμο για να το κόψετε είναι ένα ελαφρύ κίτρινο σημείο. Εάν το βλέπετε, μπορείτε να το απολαύσετε.
Βεβαιωθείτε ότι είναι βαρύ.
Πάρτε το αγκαλιά και ελέγξτε το βάρος του. Εάν σας είναι πραγματικά βαρύ, πιο βαρύ από ό,τι φαίνεται, τότε είναι και καλό!
Χτυπήστε το.
Θα έχετε δει μερικούς ανθρώπους που χτυπάνε το καρπούζι ελαφρά με την γροθιά τους ώστε να ακούσουν τον ήχο που κάνει το καρπούζι. O ήχος που πρέπει να ακούσετε από το καρπούζι για να βεβαιωθείτε ότι είναι ώριμο είναι βαθύς και με μικρή ηχώ και όχι σύντομος.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.