Επίθεση ενόπλου σε κινηματογράφο στη Γερμανία. Νεκρός ο δράστης

Επίθεση ενόπλου σε κινηματογράφο στη Γερμανία. Νεκρός ο δράστης
German police car
German police car
mb-fotos via Getty Images

Νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας έπεσε ένας ένοπλος κουκουλοφόρος ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης εισέβαλε μέσα σε κτίριο όπου στεγάζονται πολλές αίθουσες κινηματογράφου.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Έσσης Peter Beuth ότι η αστυνομία επιχείρησε στον πολυχώρο Kinopolis στην πόλη Φιρνχάιμ (Viernheim) στη δυτική Γερμανία έπειτα από αναφορές για πυροβολισμούς.

«Η αστυνομία εκτίμησε ότι ο ένοπλος κρατούσε ομήρους και γι' αυτό τον πυροβόλησε και τον σκότωσε» δήλωσε ο ίδιος.

Τουλάχιστον 20 άτομα φέρονται να υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα λόγω των δακρυγόνων που έριξαν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας πριν επιχειρήσουν κατά του δράστη. Κανείς δεν έχει τραυματισθεί από τα πυρά του δράστη, τα κίνητρα του οποίου δεν έχουν διευκρινιστεί. Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine σχολιάζει πως δεν είναι ξεκάθαρο αν το κίνητρο ήταν πολιτικό, ιδεολογικό ή επρόκειτο απλά για απόπειρα ληστείας.

Ο Peter Beuth ανέφερε πως η επιχείρηση ξεκίνησε έπειτα από τηλεφώνημα προς τις αρχές για έναν ένοπλο μασκοφόρο ο οποίος κρατούσε ένα μακρύ όπλο. Δεν έχει εξακριβωθεί εάν ήταν αληθινό το όπλο του δράστη.

«Ο άνθρωπος που έκανε την κλήση στην αστυνομία έκανε λόγο για τέσσερις πυροβολισμούς και δήλωσε πως ο δράστης φαινόταν σαν είναι ψυχικά ασταθής» είπε ο υπουργός.

Για άτομο «ψυχικά διαταραγμένο» και όχι για οργανωμένο τρομοκράτη, κάνουν λόγο και οι τοπικές αρχές της Έσσης.

Ο δράστης, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Έσσης Πέτερ Μπόιτ, έφερε μακρύκανο τουφέκι και πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα, ενώ, όπως μετέδωσαν τα γερμανικά ΜΜΕ επικαλούμενα τις δυνάμεις ασφαλείας, δεν είναι σαφές εάν το όπλο του δράστη ήταν αληθινό, εάν χρησιμοποιούσε άσφαιρα ή εάν διέθετε και δεύτερο όπλο. Ανεπιβεβαίωτες παραμένουν και πληροφορίες για περίπου 25 τραυματίες από χρήση δακρυγόνων.

Δημοφιλή