Πρέπει να χωρέσει μέσα από στενές καμινάδες χωρίς να γίνει αντιληπτός και να μοιράσει δώρα σε τουλάχιστον 700 εκατομμύρια παιδιά μέσα σε μια νύχτα. Πρόκειται για μια ακατόρθωτη πράξη. Εκτός βέβαια και εάν πρόκειται για τον Άη Βασίλη, ή καλύτερα για τον Santa Claus.
Όμως και πάλι τίθεται το ερώτημα πως τα καταφέρνει;
Μια φυσικός πιστεύει πως βρήκε τη λύση και μας παραπέμπει στον Αϊνστάιν.
Ειδικότερα, η δόκτορας Katy Sheen, από το πανεπιστήμιο Exeter, υπολόγισε ότι ο Santa και τα ελάφια του θα πρέπει να ταξιδεύουν με 10 εκατομμύρια χιλιόμετρα την ώρα προκειμένου να μοιράσουν τα δώρα μέσα σε 31 ώρες συνυπολογίζοντας και τη διαφορά ώρας από μέρος σε μέρος.
Σύμφωνα λοιπόν με δηλώσεις της στη Daily Mail, η λύση πρέπει να βρίσκεται στη θεωρία της Σχετικότητας όπου σύμφωνα με αυτή όταν ένα αντικείμενο ταξιδεύει με πολύ υψηλή ταχύτητα το μέγεθός του συμπιέζεται. Αυτό σημαίνει ότι ο Άγιος θα μπορούσε να συρρικνώνεται με αποτέλεσμα η κοιλιά του και ο σάκος με τα δώρα να μην είναι εμπόδιο όταν περνάει μέσα από τις καμινάδες.
Επιπλέον γίνεται όταν κινείται στην ταχύτητα του φωτός γίνεται αόρατος βάσει των νόμων της φυσικής. Να το πούμε πιο απλά ο Santa μπορεί και τρέχει 200.000 φορές πιο γρήγορα σε σχέση με τον Γιουσέιν Μπολτ, το πιο γρήγορο άνθρωπο του κόσμου. Έτσι το χρώμα της στολής του, λόγω ταχύτητας, θα αλλάξει από κόκκινο σε πράσινο και θα μοιάζει μ΄ένα θολό ουράνιο τόξο και όσο αυξάνει ταχύτητα θα ακουμπάει την απόχρωση του άσπρου και κάποια στιγμή ο ίδιος θα γίνει αόρατος στο ανθρώπινο μάτι.
Επίσης σύμφωνα με τη Θεωρία του Αϊνστάιν, ο Άγιος δεν μεγαλώνει ηλικιακά αφού ο χρόνος επιβραδύνεται όταν ένα αντικείμενο κινείται σε πολύ υψηλές ταχύτητες.
Η επιστήμονας, η Sheen, κατέληξε σε αυτή τη θεωρία λόγω ενός παιδικού βιώματος. Όταν ήταν μικρή έστειλε ένα γράμμα στον Santa Claus και τον ρώτησε πώς γίνεται και δεν μεγαλώνει. Η απάντηση που έλαβε ανέφερε πως επρόκειτο για κάτι «μαγικό». Όμως έμεινε ανικανοποίητη και 26 χρόνια αργότερα έδωσε μόνη της την εξήγηση.
Η ίδια υποστηρίζει πως όταν τα παιδιά έχουν παρόμοιες απορίες για τον Santa Claus οι γονείς θα μπορούσαν να τους απαντήσουν βασιζόμενοι στη θεωρία της και αυτό ίσως να τα εμπνεύσει και να εξερευνήσουν τον τομέα της φυσικής. Μάλιστα η επιστήμονας θα παρουσιάσει τη θεωρία της στο Χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ επιστημών για παιδιά που θα γίνει στο Exeter.