Αφιέρωμα στην ελληνική κουζίνα, στα καλύτερα πιάτα- αλμυρά και γλυκά- και προτάσεις για το που μπορεί να τα απολαύσει ένας τουρίστας στην πιο γευστική εκδοχή τους, έκανε η Telegraph υμνώντας παράλληλα την ελληνική κουζίνα. To αφιέρωμα αποτελεί μέρος μιας σειράς παρουσιάσεων των καλύτερων πιάτων που πρέπει να γευτεί κανείς σε δημοφιλείς προορισμούς και αυτή τη φορά ήταν η σειρά της χώρας μας.
Η ειδική επί του θέματος όμως στην Telegraph, Jane Foster, δεν έμεινε στα κλασσικά δηλαδή στο σουβλάκι, τον μουσακά και τη χωριάτικη αλλά περιέλαβε στη λίστα της και πιο «ψαγμένες», για τα δεδομένα ενός τουρίστα πάντα, επιλογές που μας εκπλήσσουν, όπως πχ η επιλογή της προτείνει στους ταξιδιώτες να δοκιμάσουν «κλέφτικο» και μάλιστα στο Μέτσοβο.
Ας δούμε λοιπόν τι προτείνει για όσους επισκέπτονται αυτό το καλοκαίρι- και όχι μόνο- τη χώρα μας αλλά και που εντόπισε κάποιες από τις καλύτερες εκδοχές των πιάτων που επέλεξε:
- Ταραμοσαλάτα, Ταβέρνα τη Κικής-Μύκονος
- Κολοκυθοκεφτέδες Ταμάμ-Χανιά
- Ντοματοκεφτέδες, Πηνελόπη (Πύργος)-Σαντορίνη
- Φρέσκο ψάρι, Βαρούλκο-Πειραιάς
- Μουσακά, Κλιματαριά-Αθήνα, Κουκουμαβλος (Φηρά)- Σαντορίνη
- Παστιτσάδα, Ρεξ (Πόλη), Etrusco (Kάτω Κορακιάνα)-Κέρκυρα
- Κλέφτικο, Μετσοβίτικο Σαλόνι και Κουτούκι του Νικόλα- Μέτσοβο
- Χωριάτικη (ελληνική σαλάτα), Ταβέρνα της Λέλας-Καρδαμύλη και Funky Gourmet-Aθήνα
- Μπουγάτσα, Μπαντης και Γιάννης-Θεσσαλονίκη
- Λουκουμάδες, Αιγαίον-Αθήνα
Στη σειρά των αφιερωμάτων περιλαμβάνονται και τα πιάτα από άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ολλανδία.