Ταπεράκι στη δουλειά; 8 κανόνες για να το κάνετε σωστά

Ταπεράκι στη δουλειά; 8 κανόνες για να το κάνετε σωστά
shutterstock

Πριν μερικά χρόνια στα ελληνικά γραφεία, οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις ήταν γεμάτες με κατάλογους από κάθε λογής delivery, από σουβλάκια και πίτσες, μέχρι κινέζικο και μπέργκερ. Πλέον, η λογική του «παραγγέλνω απ' έξω» απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από την ελληνική πραγματικότητα. Αρχικά, το delivery είναι επιβαρυντικό για την τσέπη και με τις εποχές να πιέζουν ασφυκτικά τους τραπεζικούς λογαριασμούς, ήταν ανάγκη όλων να αρχίσουν να κάνουν οικονομία και να κόψουν τα περιττά έξοδα. Από την άλλη, τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μία στροφή σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής που δεν χωρά πίτσες και μπέργκερ σε καθημερινή βάση. Κάπως έτσι, το ταπεράκι επέστρεψε για τα καλά στην καθημερινότητα του Έλληνα που προτιμά να καταναλώνει σπιτικό φαγητό, κερδίζοντας και στην τσέπη, αλλά και στην υγεία του.

Ακόμα και το ταπεράκι στο γραφείο έχει κοινωνικό πρωτόκολλο που οφείλετε να ακολουθείτε ώστε να αποφύγετε τυχόν παρεξηγήσεις με τους συναδέλφους σας. Ακολουθούν οι 8 βασικοί κανόνες που πρέπει να φέρνει κανείς στο γραφείο, μαζί με το ταπεράκι του.

1. Εάν στα γραφεία σας έχετε κουζίνα, προτιμήστε να τρώτε εκεί. Όχι μόνο θα έχετε την τέλεια δικαιολογία για να σηκωθείτε από το γραφείο, αλλά και δεν θα γεμίσετε το γραφείο σας με ψίχουλα και λεκέδες.

2. Αποφύγετε, όσο είναι δυνατόν να φέρνετε φαγητά που εκ των πραγμάτων έχουν άσχημη μυρωδιά, όπως μπρόκολο, κουνουπίδι ή αβγό. Εάν μόνο τέτοια φαγητά τρώτε και δεν έχετε κουζίνα, προειδοποιήστε τους συναδέλφους σας και ανοίξτε ένα παράθυρο.

3. Μην παραπονιέστε ότι μυρίζει το φαγητό του συναδέλφου σας, εάν δεν θέλετε να κάνει κι εκείνος το ίδιο.

4. Να κρατάτε το γραφείο σας πάντοτε καθαρό.

5. Να σεβαστείτε το γεγονός ότι ένας συνάδελφός σας μπορεί να μην αντέχει καθόλου τη μυρωδιά του ψαριού που βγαίνει από το τάπερ σας, και να μην το φάτε δίπλα του.

6. Μην πηγαίνετε πάνω από το τάπερ των συναδέλφων σας για να δείτε τι τρώνε.

7. Μην σχολιάζετε ποτέ το φαγητό που έχει φέρει κάποιος από το σπίτι του, ειδικά αν δεν σας αρέσει, είτε το ίδιο το φαγητό ή ο τρόπος μαγειρέματος.

8. Αποφύγετε φαγητό όπως σούπες, φακές ή φασολάδα, διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να συμβεί κάποιο ατύχημα κατά τη μεταφορά του.

Έχετε αμφιβολίες σχετικά με την κοινωνική σας συμπεριφορά; Σας προβληματίζει κάποιο ψυχολογικό ζήτημα; Στείλτε την ερώτησή σας και τον προβληματισμό σας με email και θα απαντήσουμε στην ερώτηση σας στην καινούργια μας στήλη.(το όνομα της στήλης θα ανακοινωθεί προσεχώς!)