Νίκη για επίθεση Παπαδόπουλου στην Εθνική Πινακοθήκη: «Εδρασε αυτοβούλως»

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, το κόμμα τονίζει πως αρχή του είναι η έκφραση σε θεσμικό πλαίσιο, και όχι με αυτοδικίες.
Open Image Modal
Ο Νίκος Παπαδόπουλος, καθώς φεύγει από την Εθνική Πινακοθήκη - Αθήνα, 10 Μαρτίου 2025
Eurokinissi

Εν μέρει αποστάσεις από τον βουλευτή της, Νίκο Παπαδόπουλο, παίρνει το κόμμα της Νίκης στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφορικά με τους βανδαλισμούς έργων τέχνης στην Εθνική Πινακοθήκη το πρωί της Δευτέρας (10/3).

Στην ανακοίνωσή του, το κόμμα υιοθετεί την αντίθεση σε «″έργα τέχνης″ που βλασφημούν τα όσια και τα ιερά της Πίστης και της πατρίδας μας, καθώς και τα σύμβολα οιασδήποτε θρησκείας» ωστόσο διευκρινίζει ότι ο βουλευτής «έδρασε αυτοβούλως». Παράλληλα, τονίζει ότι «αρχή του Κινήματός μας είναι ότι απέναντι σε πράξεις βλασφημίας πάντα πρέπει να εκφραζόμαστε σε θεσμικό πλαίσιο και δη κοινοβουλευτικά και με κάθε νόμιμο μέσο και όχι με αυτοδικίες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Λαϊκό Κίνημα ΝΙΚΗ έχει εκφράσει πολλές φορές την αντίθεσή του σε ″έργα τέχνης″ που βλασφημούν τα όσια και τα ιερά της Πίστης και της πατρίδας μας, καθώς και τα σύμβολα οιασδήποτε θρησκείας. Για τον ελληνικό λαό η Παναγία είναι ζωγραφισμένη στην καρδιά του και η βλασφημία στο πρόσωπό της αποτελεί μέγιστη ύβρη.

Σε αυτό το πλαίσιο δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην έκθεση βλάσφημων εικόνων στην Εθνική Πινακοθήκη οι οποίες προκαλούν το θρησκευτικό αίσθημα του λαού μας. Τόσες ημέρες βανδαλίζεται το πρόσωπο της Παναγίας και το επίσημο κράτος αποδέχεται σιωπηρά την βλασφημία. Επιπλέον, θυμίζουμε ότι η Εθνική Πινακοθήκη είναι δημόσιο ίδρυμα και λειτουργεί με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Ο βουλευτής κ.Παπαδόπουλος έδρασε αυτοβούλως. Αρχή του Κινήματός μας είναι ότι απέναντι σε πράξεις βλασφημίας πάντα πρέπει να εκφραζόμαστε σε θεσμικό πλαίσιο και δη κοινοβουλευτικά και με κάθε νόμιμο μέσο και όχι με αυτοδικίες».

-- --