Το ελληνικό ζήτημα θα τεθεί στην συνεδρίαση του EuroWorking Group (της Ομάδας Εργασίας του Εurogroup). Της τηλεδιάσκεψης θα προεδρεύει ο επικεφαλής της Ομάδας Τόμας Βίζερ.
Σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης, η συνάντηση θα γίνει προκειμένου να ενημερωθούν όλες οι χώρες για τα αποτελέσματα της πενταμερούς συνάντησης στο Βερολίνο.
Οι ίδιες πηγές προϊδεάζουν ότι καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες δεν αποκλείεται μια έκτακτη σύγκλιση του Εurogroup ίσως και εντός της εβδομάδας.
Εν τω μεταξύ η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί,ανέφερε ότι στη συνάντησή στο Βερολίνο η Γερμανίδα Καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και η Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αποτίμησαν την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ ελληνικών αρχών και θεσμών.
Η ίδια σημείωσε ότι οι επαφές μεταξύ των συμμετεχόντων της συνάντησης θα συνεχιστούν.
Η εκπρόσωπος τόνισε ότι οι διεθνείς εταίροι της Ελλάδας μιλούν με μία φωνή. Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα και ότι όλοι οι θεσμοί είναι σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές, με στόχο την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, είπε η Α. Μπράιτχαρτ, πραγματοποιήθηκε η χθεσινοβραδυνή συνάντηση στο Βερολίνο και συγκεκριμένα για να καταγραφεί η πρόοδος στις διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών.
Όσον αφορά στη «μορφή» της «μίνι συνόδου» για την Ελλάδα, η Μπράιτχαρτ είπε ότι ήταν απόφαση της Γερμανίδας Καγκελαρίου, ενώ ερωτηθείσα γιατί δεν προσκλήθηκαν κι' άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες, παρέπεμψε στη Γερμανική Καγκελαρία.
Τέλος, η ίδια εκπρόσωπος υπενθύμισε τη δήλωση που έκανε την Τρίτη ο Επιτρόπος Μοσκοβισί σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό.
Ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι έχει καταγραφεί σημαντική πρόοδος προς την κατεύθυνση μιας συμφωνίας, αλλά «δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί».
Εξάλλου, σχετικά με τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, η Μπράιτχαρτ αρκέστηκε στην απάντηση ότι πολλά έγγραφα ανταλλάσσονται μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών και υπογράμμισε ότι αυτό είναι «θετικό σημάδι».
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)