Πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς τον πρωινό μας καφέ. Και ευτυχώς, έρευνες αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση καφέ επιφυλάσσει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας βάρους.
Ωστόσο, όταν προσθέτoυμε «λάθος» συστατικά στο φλιτζάνι μας, ελλοχεύει ο κίνδυνος τελικά να βλάψουμε την υγεία, αλλά και τη γραμμή μας. Κι αυτό γιατί πολλά από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα καφέ είναι γεμάτα ζάχαρη και άλλα επιβλαβή συστατικά που μας θέτουν σε κινδύνους όπως η αύξησης του βάρους μας, η φλεγμονή και πολλά άλλα. Όμως τί μπορούμε να κάνουμε αν δεν αντέχουμε τον σκέτο καφέ; Το κλειδί είναι να επιλέξουμε ένα γάλα όσο το δυνατόν πιο υγιεινό.
Eάν το γάλα μας είναι αρωματισμένο και πλούσιο σε γλυκαντικά όπως η ζάχαρη ή η ζαχαρίνη, είναι μια κακή επιλογή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλές υγιεινές εναλλακτικές.
Ποιο γάλα είναι το καλύτερο για τον καφέ μας
Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Κέλσι Κόστα, η Νο1 επιλογή είναι το γάλα σόγιας εμπλουτισμένο με ασβέστιο. Παρόλο που το γάλα αμυγδάλου, όπως και το γάλα βρώμης είναι πιο δημοφιλή μεταξύ των ανθρώπων που προσέχουμε τη διατροφή μας, το γάλα σόγιας είναι σύμφωνα με την ειδικό η κορυφαία επιλογή για τον πρωινό καφέ, αφού επιφυλάσσει για την υγεία μας πολλαπλά οφέλη που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα άλλα είδη γάλακτος, πέρα από την λεία κρεμώδη υφή του.
Τι ακριβώς κάνει το γάλα σόγιας τόσο υγιεινό
Oι σπόροι σόγιας από τους οποίους παρασκευάζεται το συγκεκριμένο γάλα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης.
Ως εκ τούτου, το γάλα σόγιας θεωρείται ένα κι ένα για όσους θέλουμε να αυξήσουμε την πρόσληψη πρωτεΐνης ή να στραφούμε σε μια φυτική διατροφή και παράλληλα να είμαστε γεμάτοι ενέργεια.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι το γάλα σόγιας είναι αυτό με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, σε σύγκριση με άλλα γάλατα φυτικής προέλευσης. Πιο συγκεκριμένα, το γάλα σόγιας μας εξασφαλίζει 7 γραμμάρια πρωτεΐνης σε κάθε ποτήρι.
Και πέρα από την πρωτεΐνη, το γάλα σόγιας περιέχει επίσης ένα σύνολο από ευεργετικά λιπαρά οξέα που μπορούν να κάνουν θαύματα για την υγεία της καρδιάς μας.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, είναι επίσης ενισχυμένο με βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου και της βιταμίνης D, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των οστών.
Και τι ισχύει για τις έρευνες που συνδέουν τα προϊόντα σόγιας με τον καρκίνο;
Ακόμα κι αν έχουμε ακούσει ότι τα προϊόντα σόγιας θα μπορούσαν να διεγείρουν ορμονοεξαρτώμενους καρκίνους, στην πραγματικότητα, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Η Κόστα μας διαβεβαιώνει ότι πρόκειται για μια λανθασμένη αντίληψη, καθώς σύμφωνα με την ίδια, «πολυάριθμες μελέτες έχουν επαληθεύσει την ασφάλεια και τα σημαντικά οφέλη αυτών των προϊόντων για την υγεία, υποδηλώνοντας ακόμη και το ενδεχόμενο να μπορούν να μας προστατεύουν από ορισμένους κοινούς καρκίνους, όπως ο καρκίνος του μαστού και του προστάτη».
Επιπλέον, η ψήφος εμπιστοσύνης στο γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη υπόσχεται να μας βοηθήσει να αποφύγουμε τα πρόσθετα σάκχαρα, υποστηρίζοντας τους στόχους μας για απώλεια βάρους και προάγοντας την καλύτερη γενική υγεία.
(Mε πληροφορίες από shefinds).