Nέo βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα οι New York Times το οποίο αποδεικνύει ότι το ουκρανικό Boeing επλήγη από δύο ρουκέτες.

Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από ιρανική βάση σε απόσταση περίπου 8 μιλίων  από το αεροσκάφος.

Advertisement
Advertisement

Tο νέο βίντεο συμπληρώνει ένα κενό για το γιατί ο αναμεταδότης του αεροσκάφους σταμάτησε να λειτουργεί, δευτερόλεπτα πριν χτυπήσει από ένα δεύτερο πυραύλλιο.

Σημειώνεται, ότι ο άνθρωπος που ανήρτησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο, όπου διακρίνεται ένας πύραυλος να πλήττει το ουκρανικό αεροσκάφος στο Ιράν την προηγούμενη εβδομάδα, τέθηκε υπό κράτηση από τους Φρουρούς της Επανάστασης, μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/vinteo-me-peraelo-na-chtepa-to-oekraniko-aeroplano-sto-iran-demosiopoiesan-oi-ny-times_gr_5e1792eac5b6da971d12f1d2

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στους πολίτες, συμπληρώνει το Fars, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέλαβαν την ευθύνη για το πυραυλικό πλήγμα που προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα τον θάνατο των 176 επιβαινόντων.

 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)