Πιάτο ημέρας: Πένες με κόκκινο πέστο

Αντί για κουκουνάρι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμυγδαλόψιχα.
Ekaterina Fedotova via Getty Images/500px Plus

Μια φανταστική συνταγή επιλέγουμε για πιάτο ημέρας που έχει χρόνο παρασκευής μόλις 30 λεπτά.

Έτσι λοιπόν μαγειρεύουμε πένες με κόκκινο πέστο, χρησιμοποιώντας υλικά όπως λιαστές ντομάτες μαζί με φρέσκες. Ενώ αντί για κουκουνάρι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμυγδαλόψιχα.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Ψήσιμο: 20 λεπτά

Υλικά

500 γρ. πένες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

3 ντομάτες λιαστές

2 ντομάτες ξεφλουδισμένες

2 κ.σ. κουκουνάρια

αλάτι και πάπρικα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες, τα κουκουνάρια και τα σοτάρουμε λίγο. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, αλάτι και τα βράζουμε για 10 λεπτά.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο, το ρίχνουμε στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε. Βάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα και τα ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με πάπρικα.

Αναδημοσίευση από «Μαγειρεύοντας...σαρακοστιανά» από τις εκδόσεις Φυτράκη σε επιμέλεια συνταγών, Βάσιας Χριστοφόρου.