Και υγιεινό και light το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.
Μαγειρεύουμε απίθανη συνταγή για κοτόπουλο ψητό, με σάλτσα από αβοκάντο, μαζί με φρέσκο κρεμμυδάκι, λεμόνι, πράσινη πιπεριά, αγγουράκι και γλυκό μπούκοβο.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 4
Μαγείρεμα: 10 λεπτά
Υλικά
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο
1 αβοκάντο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 πράσινη πιπεριά
1 αγγουράκι
1 κ.γ. μπούκοβο γλυκό
ελαιόλαδο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή μια αντικολλητική σχάρα.
Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου οριζόντια στη μέση, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο, τα αλατίζουμε και τα ψήνουμε 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Στο μεταξύ καθαρίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε στη μέση και βγάζουμε το κουκούτσι. Βγάζουμε το κοτσανάκι και τα σπόρια από την πιπεριά. Ψιλοκόβουμε το αβοκάντο, το αγγουράκι και την πιπεριά. Τα βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε χυμό και ξύσμα λεμονιού, το μπούκοβο, 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τα ψημένα φιλέτα κοτόπουλο.
Tip
Προαιρετικά, σερβίρουμε και με βρασμένα πράσινα φασολάκια ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας.
Αναδημοσίευση από «Extra Gourmet..Σε 10 λεπτά!» σε συνταγές Βαγγέλη Δρίσκα.