Αργία μεσούσης της εβδομάδας είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για χαλάρωμα. Επομένως ανάλογη πρέπει να είναι και η φιλοσοφία μας σχετικά με το φαγητό που θα επιλέξουμε να ετοιμάσουμε.
Εύκολο στην προεργασία του και γρήγορο στο μαγείρεμα, είναι ότι απαιτεί το πιάτο της ημέρας, όταν μάλιστα φιγουράρει στο μεσημεριανό τραπέζι εθνικής εορτής.
Απολαμβάνουμε λοιπόν, κανελόνι γεμιστό με καβουρόψυχα, τυρί ρικότα και σχοινόπρασο με πρόταση για σαλάτα ρόκα ή σικορέ στην σχάρα στο πλάι, για να απογειώσουμε την γεύση μας.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 25 λεπτά
Υλικά
Βούτυρο
250 γρ. τυρί ρικότα
275 γρ. καβουρόψυχα
Ξύσμα λεμονιού
3 κ.σ. φρεσκοκομμένο σχοινόπρασο
12 κανελόνι
25 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
400 ml. κρέμα γάλακτος
φύλλα ρόκας
Εκτέλεση
Αλείφουμε βούτυρο στο ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε την ρικότα σε ένα μπολ και την σπάμε με ένα πηρούνι.
Προσθέτουμε στην συνέχεια την καβουρόψυχα, το σχοινόπρασο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα κανελόνι με το μείγμα.
Τα τοποθετούμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και περιχύνουμε τα κανελόνι μας.
Τρίβουμε λίγο παρμεζάνα από πάνω στα κανελόνι και ψήνουμε στον φούρνο για 20 με 25 λεπτά.
Γαρνίρουμε με μερικά φύλλα ρόκας.
Tip
Δεν στριμώχνουμε τα κανελόνι στο ταψί. Θέλουμε απλά να ξεκουράζεται το ένα δίπλα στο άλλο.
Τα κανελόνι τα γεμίζουμε είτε με κουτάλι είτε παίρνοντας μια σακούλα, βάζουμε το μείγμα μέσα και στην συνέχεια κόβουμε την μύτη στην γωνία και πιέζουμε με τα χέρια.
Το ψήσιμιο ολοκλρώνεται όταν τα κανελόνι μας ροδοκοκκινίσουν και βλέπουμε φουσκάλες στην κρέμα γάλακτος που έχουμε ρίξει.
Καλό είναι κατά την διάρκεια του ψυσίματος να κάνουμε ένα μπάνιο τα κανελόνι με την κρέμα γάλακτος που υπάρχει στο ταψί.
Πηγή: Redonline