Υπάρχουν άνθρωποι που την λατρεύουν τόσο πολύ που συνοδεύει κάθε τους γεύμα. Ο λόγος για την μαγιονέζα, που μπορεί να νοστιμίσει ακόμα και το πιο βαρετό και άνοστο φαγητό. Την βάζετε παντού, αλλά είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε τα πάντα για αυτή;
1. H μαγιονέζα φτιάχνεται με λάδι, κρόκο αβγού και χυμό λεμόνι (ή ξύδι). Όταν φτιάξει κανείς σπιτική μαγιονέζα θα διαπιστώσει ότι λίγη σχέση έχει με αυτή που υπάρχει στο εμπόριο.
2. Ο Μπαράκ Ομπάμα σιχαίνεται την μαγιονέζα.
3. Πολλές από τις σος έχουν ως βάση τη μαγιονέζα.
4. Η μαγιονέζα θεωρείται ότι εφευρέθηκε το 1756 από έναν Γάλλο σεφ. Και πήρε το όνομά της προς τιμήν μίας μάχης στο Port Mahon. Παρ' ολ' αυτά οι Ισπανοί υποστηρίζουν ότι η συνταγή της μαγιονέζας είναι δική τους και ότι οι Γάλλοι τους την έκλεψαν.
5. Λέγεται ότι η μαγιονέζα του εμπορίου είναι καλό φάρμακο για τις ψείρες.
6. Η Hellmann's ξεκίνησε ως μία διάσημη σάλτσα σε ένα ντελικατέσεν της Νέας Υόρκης που είχε ο Richard Hellmann.
7. Μπορείτε να φτιάξετε μαγιονέζα και χωρίς αβγά.
8. Η Μαγιονέζα έχει μεγάλη πυκνότητα σε θερμίδες. Μόνο 100 γραμμάρια μαγιονέζα έχουν 700 θερμίδες.
9. Η μαγιονέζα είναι ένας απλός τρόπος για να δώσετε λάμψη στα φυτά που έχετε στο σπίτι.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.