SERMONETA - ITALY View On Black - Vedila su sfondo neroStesso scorcio, diversa angolazione qui: - Same shot, different angle here:www.flickr.com/photos/italianjob17/2444624643/" data-caption="SERMONETA - ITALY View On Black - Vedila su sfondo neroStesso scorcio, diversa angolazione qui: - Same shot, different angle here:www.flickr.com/photos/italianjob17/2444624643/" data-credit="italianjob17/Flickr">
Μία νέα θεωρία έχει δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον πιο διάσημο αστυνομικό γρίφο όλων των εποχών. Αυτό της ταυτότητας του «Τζακ του Αντεροβγάλτη», του διάσημου δολοφόνου που βύθισε στον τρόμο το Λονδίνο στα τέλη του 19ου αιώνα.
Δύο επιστολές έρχονται να δώσουν μία ακόμη διάσταση στο μακραίωνο αστυνομικό θρίλερ. Σύμφωνα με την Mirror, ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης φέρεται να ήταν ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας το οποίο μάλιστα έπασχε από σύφιλη και αυτός μάλιστα φέρεται να ήταν ο λόγος που τον οδήγησε να διαπράξει τις δολοφονίες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για τον ανιψιό της Βασίλισσας Βικτώριας, πρίγκηπας Άλμπερτ Βίκτορ, ο οποίος φέρεται ως ύποπτος για τις πέντε ανεξιχνίαστες δολοφονίες γυναικών που ξεκίνησαν το1888.
Ο Πρίγκηπας φέρεται να έγραψε δύο επιστολές στον προσωπικό του χειρούργο στον οποίο ανέφερε ότι έπασχε από γονόρροια. Το πρώτο γράμμα γράφτηκε το 1885 όταν ο πρίγκηπας περνούσε την βασική του εκπαίδευση για αξιωματικός του στρατού, ενώ το δεύτερο ένα χρόνο αργότερα. Σε αυτό περιέγραφε στο χειρούργο του ότι έπασχε από γονόρροια και ανέφερε ότι έπαιρνε τακτικά τις κάψουλες που του είχε χορηγήσει.
Ωστόσο, ο ιστορικός εγκληματολόγος Δρ Jan Bonderson ο οποίος έχει γράψει το βιβλίο με τίτλο «Η αληθινή ιστορία του Τζακ του Αντεροβγάλτη», έχει διαφορετική άποψη. Όπως αναφέρει ναι μεν το όνομα του πρίγκηπα ενεπλάκη στις δολοφονίες του Τζακ του Αντεροβγάλτη, αλλά κάτι τέτοιο έχει πλέον απορριφθεί.
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πρίγκηπας ήταν στη Σκωτία όταν συνέβησαν οι δολοφονίες, ενώ έπασχε όντως από γονόρροια.