Η γιορτή του Σιδερένιου Φαλλού, το Kanamara Matsuri, διεξάγεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Απριλίου στο Καβασάκι (Kawasaki) της Ιαπωνίας. Ετσι και φέτος περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι συμμετείχαν στο φεστιβάλ το οποίο κορυφώνεται με την παρέλαση των τριών τεράστιων φαλλών.
Στους δρόμους οι μικροπωλητές πωλούν από λαχανικά μέχρι γλειφιτζούρια σε σχήμα πέους. Όλοι οι στολισμοί παραπέμπουν στον φαλλό.
Μπορεί να επικρατεί κλίμα ευθυμίας όμως το φεστιβάλ είναι καθαρά θρησκευτικό, μάλιστα στην πόλη υπάρχει και ναός αφιερωμένος στο πέος όπου κάποτε ήταν δημοφιλής στις εκδιδόμενες γυναίκες που παρακαλούσαν για προστασία από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Σήμερα ο κόσμος προσεύχεται για καλή τύχη, για να πάνε καλά οι δουλειές, για να βρουν ταίρι, για αρμονική συνύπαρξη, για εύκολη γέννα, ή για να μείνει κάποια γυναίκα έγκυος.
Το φεστιβάλ με τη μορφή που είναι σήμερα ξεκίνησε το 1977 και τα χρήματα που συγκεντρώνονται αποδίδονται στην έρευνα για την καταπολέμηση του AIDS, όμως η ιστορία είναι πολύ παλιά.
Σύμφωνα με τον θρύλο ένας δαίμονας με κοφτερά δόντια ερωτεύθηκε μια όμορφη γυναίκα η οποία όμως τον αρνήθηκε τότε αυτός για να την εκδικηθεί κρύφτηκε μέσα στο αιδοίο της και την πρώτη νύχτα του γάμου της ευνούχισε τον γαμπρό. Η γυναίκα αποφάσισε να ξαναπαντρευτεί όμως και ο δεύτερος σύζυγος είχε την τύχη του πρώτου. Τελικά η νεαρή γυναίκα ζήτησε τη βοήθεια ενός σιδερά ο οποίος κατασκεύασε ένα μεταλλικό πέος με το οποίο εξαπάτησε τον δαίμονα ο οποίος νομίζοντας πως επρόκειτο για νέο γαμπρό στο δάγκωμα έσπασε τα δόντια του και απάλλαξε μια για πάντα τη νεαρή από την παρουσία του.