Μπορεί η ταινία «Ένας Άλλος Κόσμος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη να συγκέντρωσε πάνω της όλους τους προβολείς και να «ακούστηκε» περισσότερο από κάθε άλλη ελληνική κινηματογραφική παραγωγή τη χρονιά που μας πέρασε, δεν κατάφερε όμως να κερδίσει το έξυπνο και σατιρικό «Chevalier» στην κούρσα για τα φετινά Όσκαρ.
Έτσι, η ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ του 2017, στην κατηγορία της ξενόγλωσσης ταινίας.
Το «Chevalier» έχει ήδη μερικά πολύ σημαντικά βραβεία στο παλμαρέ του, ανάμεσα στα οποία αυτό της καλύτερης ταινίας από το φεστιβάλ κινηματογράφου του Λονδίνου, ανδρικής ερμηνείας για όλο το καστ από το φεστιβάλ κινηματογράφου του Σεράγεβο καθώς και το βραβείο σεναρίου ΙΡΙΣ από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, ενώ έχει συμμετάσχει στα φεστιβάλ του Λοκάρνο, του Τορόντο και της Νέας Υόρκης.
Μια παρέα αντρών επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος σε ένα σκάφος. Όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα σκοτώσουν την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται Chevalier. Το Chevalier είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής. Πρωταγωνιστούν οι: Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου , Γιώργος Πυρπασόπουλος, Σάκης Ρουβάς.
Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγκάρη έχει δηλώσει για την ταινία: «Εξ αρχής ήθελα να κάνω μια ταινία μόνο με διάλογο, που δεν είχα ξανακάνει, για να καταλάβω πώς να δουλέψω τα πρόσωπα με τον διάλογο. Ήταν μια πρόκληση σε σχέση με τη φόρμα και την ενέργεια που αναπτυσσόταν ανάμεσα στους ηθοποιούς. Με την προσοχή στραμμένη συνεχώς στο θέμα της εξουσίας και πώς αυτή εκδηλώνεται, τι σημαίνει να είσαι νικητής ή χαμένος, πόσο αυθαίρετο είναι αυτό, πόσο έχει να κάνει με τις επιδόσεις και τη συμπεριφορά του καθένα. Όταν αρχίζω να σκέφτομαι μια ταινία, θέλω να αποδράσω από τα κλισέ που θέλουν τις γυναίκες να κάνουν ταινίες για γυναίκες. Οπότε ένα μέρος της διαδικασίας είναι αυτή η αντίσταση στο να κάνω κάτι στερεότυπο και αναμενόμενο. Όλες μου οι ταινίες έχουν να κάνουν με τη διαμόρφωση του εαυτού, τι σημαίνει να γίνεσαι ο εαυτός σου ή κάποιος που οι άλλοι περιμένουν να γίνεις».