Δεν έχουν όλα τα αβγά το ίδιο χρώμα. Θα έχετε παρατηρήσει ότι κάποια είναι λευκά, ενώ άλλα έχουν πιο καφέ χρώμα. Που οφείλεται, όμως, η διαφορά στο χρώμα; Οι New York Times έχουν την απάντηση. Όπως αναφέρει ο Tro V. Bui, καθηγητής στο Cornell University, τα πάντα σχετίζονται με τα γονίδια. Οι κότες που έχουν λευκά φτερά και λευκούς λοβούς αυτιών κάνουν λευκά αβγά, ενώ οι κόκκινες/καφέ κότες με κόκκινους λοβούς κάνουν καφέ αβγά.
Ο ίδιος αναφέρει ότι τα καφέ αβγά μπορεί να έχουν ελάχιστα περισσότερα Ω3 λιπαρά, αλλά η διαφορά είναι τόσο μικρή που δεν έχει σημασία. Όσο για τη γεύση, είναι ακριβώς η ίδια.