Το Bloomberg ζήτησε από 11 κορυφαίους σεφ παγκοσμίου φήμης να αναφέρουν το αγαπημένο τους τυρί. Μέσα στη λίστα με τα αγαπημένα τυριά, βρέθηκε και το ελληνικό μανούρι, που ήταν επιλογή του ισραηλινο-βρετανού σεφ Yotam Ottolenghi, ιδιοκτήτης του Ottolenghi στο Λονδίνο.
Το μαλακό τυρί από την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία ξεχωρίζει για τη λεπτή και γλυκιά γεύση του.
«Το χρησιμοποιούμε πολύ στο εστιατόριό μας. Είναι λευκό και φρέσκο, με κρέμα που προστίθεται σε αυτό η οποία το κάνει πιο γλυκό και πιο κρεμώδες από τη φέτα. Ψήνεται πράγματι καλά, συνεπώς τείνουμε να το χρησιμοποιούμε σε σαλάτες, σε πιάτα μαζί με ψημένα φρούτα ή λαχανικά. Σε αντίθεση με το χαλούμι που αναδεικνύει τη γεύση όταν σερβίρεται μόλις έχει ψηθεί, το μανούρι είναι τραγανό, συνεπώς μπορεί να καταναλώνεται και σε θερμοκρασία δωματίου», δήλωσε ο 48χρονος σεφ.