Ο λιναρόσπορος είναι ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα και μπορεί να μπει παντού.
Σύμφωνα, όμως, με τους διατροφολόγους μπορεί να τον καταναλώνετε αλλά να μην λαμβάνετε τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει, γιατί κάνετε ένα μικρό λάθος. Όπως τονίζει η Kelly Hogan, κλινική διατροφολόγος, πρέπει να αλέθετε τον λιναρόσπορο πριν τον καταναλώσετε, προκειμένου να απορροφήσετε όλη τη διατροφική του αξία.
«Συνήθως, ο ολόκληρος λιναρόσπορος περνάει από το έντερο χωρίς να γίνει πέψη, επειδή δεν διασπάται μόνος του φυσικά. Αν τρώτε τον λιναρόσπορο ολόκληρο, κατά πάσα πιθανότητα τον περνάτε ολόκληρο και στην τουαλέτα», αναφέρει.
Για να πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά, προτιμήστε να αλέσετε τον λιναρόσπορο μόνοι σας ή να τον πάρετε έτοιμο αλεσμένο. Στη δεύτερη περίπτωση, καταναλώστε τον όσο πιο γρήγορα μπορείτε γιατί έχει μικρό χρόνο ζωής ή να τον αποθηκεύσετε κλεισμένο αεροστεγώς.