Θα έχετε παρατηρήσει ότι αν φέρετε κοντά το πιπέρι στη μύτη σας, θα φτερνιστείτε. Γνωρίζετε, όμως, γιατί συμβαίνει αυτό; Σίγουρα δεν είναι τυχαίο! Σύμφωνα με το Tasting Table ο επιστημονικός λόγος που το πιπέρι μας κάνει να φτερνιζόμαστε είναι ότι περιέχει μία ένωση που ονομάζεται «πιπερίνη» και μόλις έρθει κοντά στη μύτη, «γαργαλά» τις νευρικές απολήξεις, οι οποίες προκαλούν το φτέρνισμα.
Αυτό ισχύει τόσο για το μαύρο, όσο και για το λευκό και το πράσινο πιπέρι.
Οπότε την επόμενη φορά που θα θέλετε να τρίψετε πιπέρι πάνω από το φαγητό σας, κάντε το κεφάλι σας λίγο πίσω και κοιτάξτε προς τα πάνω.