Καταλαβαίνω ότι εκεί έξω υπάρχει κόσμος δεν αντέχει να βρίσκεται στην κουζίνα για πάνω από 10 λεπτά. Αυτός είναι και ο λόγος που προσπαθώ να βρίσκω και να μοιράζομαι μαζί σας εύκολες και γρήγορες συνταγές που δεν θα σας κρατήσουν στην κουζίνα για πάρα πολλή ώρα. Τα ταχινάκια είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας συνταγής, αφού δεν χρειάζονται ούτε χρόνο, ούτε πολλά υλικά. Άλλη μία τέτοια περίπτωση είναι αυτή η σοκολατένια κρέμα.
Υλικά:
1,5 φλιτζ. κρέμα καρύδας (από τενεκεδένιο κουτάκι) - περίπου 400ml
1/2 φλιτζ. κακάο
4- 6 κουτ. σούπας μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου), ανάλογα με το πόσο γλυκιά την θέλετε
2 κουτ. γλυκού φυσική βανίλια (σκόνη ή εκχύλισμα)
Εκτέλεση:
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι μεσαίου μεγέθους σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε καλά με έναν αβγοδάρτη κατά προτίμηση μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και ανεβάζουμε την φωτιά στο μέτριο.
Λίγο πριν αρχίζει να βράζει, αφαιρούμε το μείγμα από την φωτιά (περίπου 2 λεπτά παίρνει η διαδικασία αυτή).
Χωρίζουμε το μείγμα σε 4 ποτηράκια και το βάζουμε στο ψυγείο, καλύπτοντάς το με μεμβράνη για να μην κάνουν κρούστα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 3-5 ώρες και σερβίρουμε με φρούτα.
Δείτε περισσότερα στη σελίδα του bubbles & avocados.