Ρυζόγαλο με μέλι και άρωμα λεμονιού

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι με το νερό να βράσει, βράζουμε μέχρι να σωθεί το νερό.Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 700 ml. από το γάλα με την ζάχαρη, το ξύσμα, την βανίλια και το μέλι να πάρουν μία βράση. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα, το βρασμένο ρύζι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 15′ λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
|
Open Image Modal
funky cook

ΑΠΟΔΟΣΗ: 1

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30 λεπτά

To αγαπημένο ρυζόγαλο, αρωματισμένο με την φρεσκάδα του λεμονιού!

Υλικά

50 gr. ρύζι γλασσέ

780 ml. γάλα φρέσκο

250 ml. νερό

50 gr. ζάχαρη

100 ml. μέλι

3 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας ανθόνερο

1 κάψουλα βανιλλίνης

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι με το νερό να βράσει, βράζουμε μέχρι να σωθεί το νερό.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 700 ml. από το γάλα με την ζάχαρη, το ξύσμα, την βανίλια και το μέλι να πάρουν μία βράση.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα, το βρασμένο ρύζι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 15′ λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο κρύο γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα που βράζει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

Βάζουμε το ρυζόγαλο στα μπωλ και αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με κανέλα.

Περισσότερες συνταγές στη σελίδα του funky cook.