- 320 gr. αλεύρι σκληρό
- ½ κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
- 180 ml. νερό χλιαρό
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- Κόρν φλάουρ για το άνοιγμα των φύλλων
- για την γέμιση
- Χόρτα εποχής
- 1 ματσάκι μυρωδικά εποχής
- 1 ματσάκι άνηθο
- 3 πράσα
- 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Σουσάμι
- Ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο και το αφήνουμε 30 λεπτά σε ζεστό σημείο.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε τα λάχανα και τα πράσα με ελαιόλαδο, να μαραθούν. Αποσύρουμε προσθέτουμε τα μυρωδικά, την ζάχαρη, το αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο, και την φρυγανιά. Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια και ανοίγουμε με την βοήθεια του πλάστη δύο φύλλα χοντρά, στον πάγκο, τον οποίο πασπαλίζουμε ελαφρά με κόρν φλάουρ. Λαδώνουμε καλά ένα μικρό ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο, ρίχνουμε μέσα την γέμιση και κλείνουμε με το άλλο φύλλο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και χαράζουμε ελαφρά. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς Κελσίου.