Το μπριάμ είναι γνωστό και αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό. Αυτή συνταγή έχει μία μικρή διαφορά από τις συνηθισμένες. Ποια είναι αυτή; Η γλυκοπατάτα, που γλυκαίνει όλο το ταψί με τα λαχανικά.
Υλικά:
2 κολοκυθάκια
1 μεγάλη μελιτζάνα
2 κρεμμύδια
2 πιπεριές
1 γλυκοπατάτα
2 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας (βιολογικό χωρίς ζάχαρη)
2 ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ. σούπας κουρκουμά
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
2 κουτ. σούπας κουρκουμά
Θυμάρι
μαϊντανό
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα κολοκυθάκια, τη μελιτζάνα, τις πιπεριές και την γλυκοπατάτα σε κομμάτια ίδιου μεγέθους.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια.
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας και την 1 ντομάτα, την οποία έχουμε κόψει σε καρέ.
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και μόλις αρχίζει να βράζει η σάλτσα, χαμηλώνουμε την φωτιά και την αφήνουμε να δέσει για 20 λεπτά. Εάν δούμε ότι η ντομάτα μας δεν βγάζει πολλά υγρά, προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας ζεστό νερό.
Βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα ταψί, ρίχνουμε τα λαχανικά, που έχουμε κόψει και την μία ακόμα ντομάτα κομμένη. Βάζουμε από πάνω την σάλτσα τνομάτας, ρίχνουμε τον κουρκουμά και το λάδι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε με θυμάρι, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 45 λεπτά, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ψηθεί για 15 ακόμα λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο, ρίχνουμε το μαϊντανό από πάνω για χρώμα και γεύση και σερβίρουμε.
Δείτε περισσότερα στη σελίδα του bubles & avocados.