Ο Φελοπίνακας: Συμβουλές για να γίνεις ο καλύτερος μπογιατζής

Το κόλπο με τη σακούλα. Καλά, αυτό είναι φο-βε-ρό. Το κάνω χρόνια με πινέλα και βούρτσες. Βάφεις λοιπόν όλη μέρα, είσαι κουρασμένος και λες «δεν την παλεύω άλλο, θα πιω μια μπύρα και θα συνεχίσω αύριο». Και σε εκείνο το σημείο σκέφτεσαι ότι πρέπει να πλύνεις τα σύνεργα και απογοητέυεσαι ακόμα πιο πολύ. Ε λοιπόν όχι! Η ζωή είναι πιο εύκολη! Βάλε πινέλα βούρτσες κλπ σε μια σακούλα, τύλιξέ τα καλά και βάλτα στο ψυγείο.
|
Open Image Modal
getty

Σήμερα αγαπητό μου κοινό θα μιλήσουμε για το βάψιμο. Θα μοιραστώ μαζί σας μερικά κόλπα που βρήκα στα ίντερνετς, αλλά τα οποία έχω δοκιμάσει κι εγώ.

1. Το κόλπο με το λαστιχάκι. Αν πρόκειται να βάψεις κάτι απ' ευθείας μέσα από το κουτί, είναι αρκετά έξυπνο κόλπο για να αφαιρείς την επιπλέον μπογιά από το πινέλο σου. Θέλει οπωσδήποτε προσοχή όμως όταν αφαιρείς το λαστιχάκι γιατί στην επαναφορά του στο κανονικό του σχήμα μπορεί να πιτσιλίσει χρώμα. (πηγή: pinterest)

Open Image Modal

2. Το κόλπο με τη σακούλα. Καλά, αυτό είναι φο-βε-ρό. Το κάνω χρόνια με πινέλα και βούρτσες. Βάφεις λοιπόν όλη μέρα, είσαι κουρασμένος και λες «δεν την παλεύω άλλο, θα πιω μια μπύρα και θα συνεχίσω αύριο». Και σε εκείνο το σημείο σκέφτεσαι ότι πρέπει να πλύνεις τα σύνεργα και απογοητέυεσαι ακόμα πιο πολύ. Ε λοιπόν όχι! Η ζωή είναι πιο εύκολη! Βάλε πινέλα βούρτσες κλπ σε μια σακούλα, τύλιξέ τα καλά και βάλτα στο ψυγείο. Κρατάνε αρκετές μέρες χωρίς να ξεραίνεται η μπογιά κι έτσι όταν είσαι έτοιμος να συνεχίσεις τα σύνεργά σου είναι ακριβώς όπως τα άφησες. Και φυσικά πλένεις μία και καλή τα πάντα στο τέλος. Πηγή εδώ.

3. Ω ΘΕΕ ΜΟΥ! Αυτο τώρα βρήκα και προσπαθώ να καταλάβω πως δεν το είχα σκεφτεί τόσα χρόνια στην σπουδαία καριέρια μου ως μπογιατζης του σπιτιού μου! Λοιπόν, κάλυψε τη σκάφη που πρόκειται να ρίξεις τη μπογιά με αλουμινόχαρτο. Όταν τελειώσεις, απλά πέτα το αλουμινόχαρτο. Ω Θέε μου, τι συγκίνηση. (πηγή εδώ)

Open Image Modal

και τώρα κάποια χωρίς φωτό αλλά εξίσου χρήσιμα:

4. Χρησιμοποιούμε χαρτοταινία γύρω από πρίζες και κοψίματα (αν θέλουμε να κάνουμε διαφορετικό χρώμα δύο τοίχους που ενώνονται). Φροντίζουμε να έχει κολλήσει πολύ καλά, να μην έχει καθόλου κενά, γιατί η μπογιά είναι ύπουλο πράγμα και ενώ νομίζεις ότι είσαι φοβερός και τρομερός, βγάζεις τη χαρτοταινία και σου έχει μείνει μια γραμμή χάλια.

5. Δε στρώνεις κάτω εφημερίδες. Είναι σπάσιμο νεύρων. Καλύτερα να πάρεις νάυλον από το χρωματοπωλείο της γειτονιάς σου, να το στρώσεις σε όλο το χώρο και να το φυλάξεις για την επόμενη φορά.

6. Πάντα μα πάντα, όταν βάφεις να έχεις ένα βρεγμένο πανάκι, βετέξ κάτι δίπλα σου. Οι σταγόνες της μπογιάς μπορεί να τρέξουν α. πάνω στα ρούχα σου β. στα χέρια σου γ. στον τοίχο κλπ. Έσω έτοιμος.

7. Καλύτερα να βάφεις με φυσικό φως. Γιατί της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά. Ή ακόμα χειρότερα, όποιος τη νύχτα περπατεί, λάσπες και σκ@τ@ πατεί.

Αυτά για την ώρα. Στο επόμενο ποστ για μπογιές θα μιλήσουμε για τα χρώματα...

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του justdiy.gr