Ωραίες οι μπανάνες αλλά δυστυχώς μαυρίζουν τόσο γρήγορα που πρέπει είτε να τις καταναλώνεις γρήγορα, είτε να ψωνίζεις συνέχεια μικρές ποσότητες.
Ευτυχώς, υπάρχει ένα κόλπο που καθυστερεί την διαδικασία ωρίμανσης, ώστε να διαρκούν περισσότερο. Το μυστικό είναι να μην αφήσεις τις μπανάνες να «βγάλουν» από το κοτσάνι ένα φυσικό αέριο, το οποίο ονομάζεται αιθυλένιο και είναι εκείνο που ευθύνεται για την ωρίμανση του φρούτου.
Λίγη διάφανη μεμβράνη στο σωστό σημείο και οι μπανάνες σας θα κρατούν περισσότερο.
Δείτε το βίντεο: