9 τροφές κατά των φλεγμονών

9 τροφές κατά των φλεγμονών
|
Open Image Modal
Zero Creatives

Οι χρόνιες φλεγμονές αποτελούν απειλή για τον ανθρώπινο οργανισμό αφού μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο για την εμφάνιση παθήσεων όπως είναι ο καρκίνος, η παχυσαρκία, η νόσος του Αλτσχάιμερ, η κατάθλιψη και πολλά άλλα, σύμφωνα με το Men's Journal.

Αν και δεν μπορούμε να αποφύγουμε όλα τα είδη των φλεγμονών, αφού όσο μεγαλώνουμε εξασθενεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας μέσα από τη σωστή διατροφή.

Σολομός

Open Image Modal

Τα λιπαρά ψάρια που είναι πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά είναι ο νούμερο ένα εχθρός των φλεγμονών.

Παντζάρια

Open Image Modal

Τα παντζάρια προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό, όπως ότι μειώνουν την πίεση, αυξάνουν την αντοχή και καταπολεμούν τις φλεγμονές.

Λαχανίδα

Η βιταμίνη Κ που περιέχει η λαχανίδα (kale) υπάρχει στα περισσότερα πράσινα και φυλλώδη λαχανικά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μία κούπα λαχανίδα παρέχει στον οργανισμό το 10% της προτεινόμενης ημερήσιας ποσότητας κατά των φλεγμονών.

Nτομάτες

Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, που καταπολεμά τις φλεγμονές.

Μύρτιλλο

Open Image Modal

Το μύρτιλλο οφείλει το έντονο χρώμα του στα αντιοξειδωτικά που περιέχει και καταπολεμούν τις φλεγμονές.

Αμύγδαλα

Όπως και τα ψάρια, έτσι και τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά, ενώ, επιπλέον έχουμε βιταμίνη Ε που λιπαίνει τις αρθρώσεις και προστατεύει τον οργανισμό από φλεγμονή.

Κεράσια

Open Image Modal

Τα κεράσια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και έρευνες έχουν δείξει ότι καταπολεμούν τις φλεγμονές. Συγκεκριμένα, έρευνα που έγινε σε δρομείς μεγάλων αποστάσεων έδειξε ότι η κατανάλωση χυμού από κεράσι την ημέρα του αγώνα μειώνει τις φλεγμονές και βοηθά να επανέλθουν σωματικά.

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και την αντιφλεγμονώδη δράση του, η οποία αυξάνεται όταν το θερμαίνετε.

Ελαιόλαδο

Open Image Modal

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και μονοακόρεστα λιπαρά που καταπολεμούν τη φλεγμονή, αφού η σύσταση του ελαιόλαδου θυμίζει εκείνη της ασπιρίνης.