Ποιος είναι ο τρόπος για να κάνετε ορισμένα τρόφιμα να έχουν πιο πλούσια γεύση; Βγάλτε τα από το ψυγείο!
Πρωινή απόλαυση
Οι ειδικοί του καφέ αναφέρουν ότι υπάρχουν 4 στοιχεία που καταστρέφουν τον καφέ: το οξυγόνο, το φως, η ζέστη και η υγρασία. Αν, λοιπόν, ο κρύος αέρας δεν είναι σε αυτή τη λίστα, ποιος είναι ο λόγος που δεν μπορείτε να διατηρείτε τον καφέ σας στο ψυγείο; Ο λόγος είναι ότι κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και το σακουλάκι με τον καφέ, αφήνετε να μπει μέσα ζεστό αέρας με υγρασία που επηρεάζει τους κόκκους του καφέ αποδυναμώνοντας τα έλαια που τον κάνουν να έχει αυτή την υπέροχη γεύση και άρωμα. Για να κρατήσετε τους κόκκους του καφέ φρέσκους, κρατήστε τους κλεισμένους αεροστεγώς σε θερμοκρασία δωματίου.
Το φρούτο που έχουμε βαφτίσει «λαχανικό»
Είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς στον πειρασμό να τοποθετήσει τις ντομάτες στο ψυγείο, ώστε να κερδίσουν μερικές ακόμα ημέρες ζωής, αλλά το κρύο καταστρέφει τις μεμβράνες της φλούδας, στις οποίες κρύβεται και όλη η γεύση της ντομάτας. Παρ΄ολ΄αυτά εάν οι ντομάτες σας κινδυνεύουν να σαπίσουν και έχουν γίνει πολύ μαλακές μπορείτε να τις βάλετε στο ψυγείο. Μπορεί να μην μπορείτε να τις φάτε ωμές, αλλά αν τις καθαρίσετε θα φτιάξετε μία γευστική σάλτσα από ντομάτα.
Το απαραίτητο για το τοστ σας
Βάζοντας το ψωμί στο ψυγείο, είτε πρόκειται το ψωμί για τοστ ή αυτό που παίρνετε από τον φούρνο, το κάνετε πιο εύθραυστο, αφού σε αυτές τις θερμοκρασίες αλλοιώνεται. Διατηρήστε το ψωμί σε θερμοκρασία δωματίου ή αν θέλετε να μην χαλάσει τόσο γρήγορα βάλτε το στην κατάψυξη, αρκεί να το αφήσετε να ξεπαγώσει κανονικά και όχι μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων
Το συστατικό «κλειδί» του μουσακά
Υπάρχουν μερικά λαχανικά, όπως είναι το μπρόκολο, το σέλινο και τα καρότα που διατηρούνται καλύτερα μέσα στο ψυγείο, ενώ άλλα, όπως η κολοκύθα, το αγγούρι, οι μελιτζάνες και οι πιπεριές πρέπει να αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου.