Πόσο σίγουροι είστε ότι έχετε στείλει το σωστό μήνυμα ώστε να «πιάσει» το υπονοούμενο το κορίτσι/αγόρι εκεί απέναντι; Μήπως να στέλνατε τίποτε φίλους για να του πουν πως πεθαίνετε για δαύτον/δαύτην; Γιατί τα κλισέ που (μας) έλεγαν τόσα χρόνια καταρρίπτονται.
Όλοι μας έχουμε απορήσει για το έαν ο άλλος έχει καταλάβει πως ″χελόου, μεγάλε, μας αρέσεις″ και έχουμε προσπαθήσει, μερικοί πολυ - τόσο πολύ που κάθε έχουμε τσακιστεί κιόλας στην προσπάθεια να πιάσει το μήνυμα.
Ε λοιπόν, τέλος. Βγήκε νέα έρευνα που αυτο-ισχυρίζεται πως παρέχει την πιο τρομέρα κατανοητή ανάλυση των λεκτικών αλλά και μη λεκτικών σημάτων τα οποία στέλνουμε στους άλλους όταν μας αρέσουν. Η συγκεκριμένη έρευνα έχει αναλύσει στο σύνολο 50 χώρες και έχει λάβει υπόψιν και τις πολιτισμικές διαφορές.
Το λοιπόν στις περισσότερες χώρες τα εξής παρακάτω δείχνουν ενδιαφέρον: οπτική επαφή, χαμόγελο, γέλιο, πρωτοβουλία για να αρχίσει κανείς συζήτηση. Στις δυτικές χώρες δε, το γνέψιμο του κεφαλιού ή υιοθέτηση και μίμηση συμπεριφορών σημαίνουν πως η λαμαρίνα έχει δαγκωθεί.
«Όταν κάποιος μας αρέσει, αρχίζουμε να συμπεριφερόμαστε με τρόπους ώστε να τον/την κάνουμε να μας εμπιστευθεί. Υπό αυτή την έννοια δενόμαστε με αυτές συμπεριφορές ώστε να προκύψει η αλληλοεξάρτηση και η απο κοινού συμφωνία να είμαστε μαζί με τον άλλον», αναφέρει ο καθηγητής ψυχολογίας R. Matthew Montoya για την έρευνα.
Μάλιστα ο ίδιος εξήγησε επίσης ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν σταματούν μόνον στις ερωτικές σχέσεις αλλά συναντώνται και μεταξύ των γιατρών με τους ασθενείς τους, μεταξύ του γονέα με το παιδί ή ακόμη και από τους πωλητές στουε πελάτες.
Τέλος, αξίζει να σημειωθούν οι εξής αλήθειες για τους μύθους του φλερτ: το παίξιμο του μαλλιού, το σήκωμα των φρυδιών, το κομψό ντύσιμο, η στάση του σώματος προς τη δική σας κατεύθυνση ή το να σκύβει κανείς προς το μέρος σας είναι όλα ψέμματα. Τίποτε τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί.
Ή, για να το θέσουμε διαφορετικά το ότι ένα κορίτσι τινάζει τα μαλλιά του δεν σημαίνει πως θέλει να μας τραβήξει την προσοχή.
Πηγή: indy100