Οι εταιρίες που προσφέρουν καθημερινά δωρεάν γεύματα στους εργαζομένους τους

Όλο και περισσότερες εταιρίες φροντίζουν για το φαγητό των υπαλλήλων τους σε καθημερινή βάση.
Open Image Modal
photographer and designer via Getty Images

Αυτό που κάποτε αντιμετωπιζόταν ως έξτρα παροχή, πλέον τείνει να γίνει αναγκαιότητα. Πολλές μεγάλες εταιρίες στην Αμερική, κάνουν σαφές ότι θέλουν ικανοποιημένους υπαλλήλους παρέχοντας τους λουκούλεια γεύματα, fast food ακόμα και παγωτά, όπως γράφει το ρεπορτάζ των New York Times.

Το δωρεάν φαγητό έκανε την εμφάνισή του στο χώρο εργασίας τη δεκαετία του 1990, όταν το Bloomberg και -τότε- start ups όπως η Google άρχισαν να κερνάνε καθημερινά σνακ το προσωπικό τους με την ελπίδα να είναι οι εργαζόμενοι πιο χαρούμενοι στη δουλειά, αποτρέποντάς τους ταυτόχρονα από να βγουν έξω για φαγητό.

 

Ben & Jerry’s. Όλοι οι υπάλληλοι της εταιρίας που απασχολούνται στα κεντρικά γραφεία του Mπέρλιγκτον δικαιούνται 3 κουτιά παγωτό τη μέρα ο καθένας. Ωστόσο, επειδή όλοι παχαίνουν τον πρώτο καιρό, οι πιο παλιοί υπάλληλοι δεν λαμβάνουν τα καλούδια, τουλάχιστον όχι σε καθημερινή βάση. Παράλληλα βέβαια, η εταιρία τους παρέχει δωρεάν συνδρομή σε γυμναστήριο ώστε να κάψουν τις θερμίδες από την κατανάλωση παγωτού.

Airbnb. Στα κεντρικά γραφεία του Σαν Φρανσίσκο, η εταιρία προσφέρει σε έναν συγκεκριμένο χώρο που αποκαλείται «σταθμός φαγητού», κρέας, καρπούς και λαχανικά.

LinkedIn. Οι εργαζόμενοι της πλατφόρμας δεν πληρώνουν ούτε για το φαγητό τους, ούτε για τον καφέ τους, ούτε για το αναψυκτικό τους. Είναι όλα κερασμένα από το LinkedIn. Kαι όχι μόνο αυτό, αλλά η εταιρία φροντίζει ώστε το κρέας που προσφέρεται στους μουσουλμάνους υπαλλήλους της να είναι χαλάλ, δηλαδή να έχει σφαχτεί σύμφωνα με τα τελετουργικά του Ισλάμ.

American Enterprise Institute. Στο συντηρητικό think tank της Ουάσινγκτον, οι υπάλληλοι διαλέγουν το καθημερινό γεύμα τους από έναν πλούσιο, γκουρμέ μπουφέ που περιλαμβάνει από κέικ καβουριού μέχρι φιλέτο.

Perkins Eastman. Σε αυτό το αρχιτεκτονικό γραφείο, οι εργαζόμενοι μπορούν να τρώνε δωρεάν σνακ, αρκεί αυτά να είναι πορτοκαλί όπως το λογότυπο της εταιρίας. Αυτό σημαίνει ότι οι υπάλληλοι τρώνε πολλά -πολλά cheetos, νάτσος και doritos...

Hinge.Oι υπάλληλοι του dating application παίρνουν επίδομα 200 δολαρίων τον μήνα για ραντεβού, τα οποία μπορούν να ξοδέψουν σε φαγητό. Πέρα από το χρηματικό ποσό, η εταιρία προσφέρει καθημερινά γιαούρτι και ξηρούς καρπούς σε όλα τα στελέχη της.

Big Ass Fans. Η εταιρία αυτή κατασκευάζει και πουλάει ανεμιστήρες και το χιουμοριστικό της όνομα, καταδεικνύει ότι δεν θα προσέφερε κάτι συμβατικό, σαν το φαγητό. Στα γραφεία έχουν ένα μεγάλο ψυγείο γεμάτο παγωμένες μπύρες, το οποίο ξεκλειδώνει ότι πιάνονται οι στόχοι στις πωλήσεις της ημέρας. Όπως είναι ευνόητο, οι υπάλληλοι βάζουν τα δυνατά τους για να φτάνουν στον στόχο...

Fidelity. Πρόκειται για εταιρία οικονομικών υπηρεσιών που φροντίζει για την υγιεινή διατροφή των υπαλλήλων της. Δεν παρέχει δωρεάν γεύματα, αλλά προσφέρει έκπτωση αναλόγως με το πιάτο που θα παραγγείλει κάποιος. Αν για παράδειγμα, παραγγείλει τηγανητό κοτόπουλο, δεν υπάρχει έκπτωση. Αν παραγγείλει ψητό όμως, έχει έκπτωση 40%. 

 

 Με πληροφορίες από New York Times