«Αυτό το περίεργο φιλί της Αμελί Ουντεά-Καστερά στον Μακρόν που εξέπληξε»: Madame Figaro

Mε το κλασικό επιφώνημα «Oh La La!» αντιδρούν οι χρήστες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης - Madame Figaro: Η υπουργός «σίγουρα ξέρει πώς να κάνει τους ανθρώπους να μιλάνε για αυτήν».
|
Open Image Modal
Η Amelie Oudea-Castera παρευρίσκεται σε ένα επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στις 8 Ιουνίου 2024 στο Παρίσι, Γαλλία. (Photo by Jean Catuffe/Getty Images)
Jean Catuffe via Getty Images

 

Το βράδυ της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, η Υπουργός Αθλητισμού Αμελί Ουντεά-Καστερά, πρώην πρωταθλήτρια στο τένις, αγκάλιασε θερμά και φίλησε με ενθουσιασμό τον Γάλλο Πρόεδρο.Ήταν μία χειρονομία που δεν πέρασε ασχολίαστη από πολλούς χρήστες του Διαδικτύου.

«Τι είναι αυτό το φιλί μεταξύ Ουντεά και Μακρόν;» άρχισαν να ρωτάνε και να αστειεύονται, καθώς η χειρονομία της υπουργού μάλλον παραβίασε όλους τους συνηθισμένους κώδικες. Στις κερκίδες, η Ουντεά δεν έκρυβε τη χαρά της για την επιτυχία της Τελετής, που κρίθηκε «επιτυχημένη» από το 85% των Γάλλων, παρά τα λάθη και ορισμένες σκηνές που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Η υπουργός Αθλητισμού εθεάθη να πιάνει από το λαιμό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να τον φιλάει θερμά στο μάγουλο.

Η εικόνα αυτή έγινε talk of the Web.

 

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός Ατάλ, που στεκόταν ακριβώς δίπλα, φαίνεται να κοιτάζει από την άλλη πλευρά, καθώς η υπουργός αγκάλιαζε με θέρμη τον Μακρόν.

«Ο Aτάλ δεν ξέρει πού να κοιτάξει», επεσήμανε ένας σχολιαστής.

 Το γαλλικό περιοδικό Madame Figaro, που σχολίασε πρώτο τη φωτογραφία, την τιτλοφόρησε «περίεργο φιλί» και τόνισε ότι η υπουργός «σίγουρα ξέρει πώς να κάνει τους ανθρώπους να μιλάνε για αυτήν».

Η Midi Libre έγραψε: «Μετά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, η πίεση έφυγε, δίνοντας τη θέση της στην ευφορία. Σε μια έκρηξη χαράς, η υπουργός Αθλητισμού και ο πρόεδρος  φιλήθηκαν. Το φιλί, όμως, προκάλεσε μεγάλη αναταραχή!»