Αυτό το τσαμπί σταφύλια πουλήθηκε σε δημοπρασία για 10.000 ευρώ

Θεωρούνται τα πιο ακριβά σταφύλια του κόσμου και είναι γενετικά τροποποιημένα.
|
Open Image Modal

Οι επισκέπτες των ιαματικών πηγών της Κεντρικής Ιαπωνίας θα μπορούν από εδώ και πέρα να γευτούν τα γενετικά τροποποιημένα κόκκινα σταφύλια στην τιμή των 460 δολαρίων.

Όλα ξεκινούν από τον διεύθυνση της αλυσίδας ξενοδοχείων με ιαματικές πηγές στο νομό Ισικάουα, Takashi Hosokawa, που κατάφερε να κερδίσει σε δημοπρασία τα περίφημα σταφύλια Ruby Roman, τα πιο ακριβά σταφύλια του κόσμου. Πλέον, θα τα γεύονται οι πελάτες, με το αζημίωτο φυσικά.

Το Ruby Roman άρχισε να παράγεται το 2008 κι έχει αυστηρούς κανόνες πώλησης. Κάθε σταφύλι πρέπει να είναι πάνω από 20g και να περιέχει πάνω από 18% σάκχαρα. Επιπλέον, το τσαμπί πρέπει να ζυγίζει τουλάχιστον 700 γραμμάρια. Για αυτό το λόγο το 2010 πουλήθηκαν μόνο έξι τσαμπιά, ενώ τον επόμενο χρόνο κανένα. Φέτος αναμένεται να πουληθούν 26.000 κομμάτια.

Το εν λόγω τσαμπί πουλήθηκε στην αλυσίδα ξενοδοχείων έναντι 1,2 εκατομμύρια γιεν ή 11.000 δολάρια (9.817 ευρώ), για να εορταστούν τα 12 χρόνια της επιχείρησης και η πρώτη δημοπρασία της περιοχής, ανέφερε ο διευθυντής του ξενοδοχείου Χοσοκάουρα, αναφερόμενος σε μια νέα εποχή, που ξεκίνησε από τη στέψη του αυτοκράτορα Ναρουχίτο τον Μάιο.

Και αν νομίζετε ότι τα συγκεκριμένα σταφύλια αποτελούν το μοναδικό γενετικά τροποποιημένο φρούτο στην Ιαπωνία, οι λευκές φράουλες θα σας διαψεύσουν. Λόγω της δυσκολίας της καλλιέργειάς της και της υπερβολικής προστασίας της από ατέλειες ή ζημιές, πωλείται ετησίως μόνο το 10% της παραγωγής του σπάνιου φρούτου. Βέβαια, κοστίζουν περίπου 40 δολάρια το πακέτο.

Open Image Modal
Getty Images

Σημειώνεται ότι πολλοί από τους αγοραστές, το κάνουν για να στηρίξουν τη συγκεκριμένη αγροτική κοινότητα.

Και αν τα 11.000 δολάρια μπορεί να φαίνονται ένα τρελό χρηματικό ποσό για να ξοδέψετε για ένα τσαμπί σταφύλια, δεν είναι τόσο υπερβολικό όσο φαίνεται.

«Είναι πολλά χρήματα για σταφύλια, αλλά δεν είναι πολλά χρήματα για μια διαφήμιση», δήλωσε η Λιν Νακάνο, καθηγήτρια Ιαπωνικών Σπουδών στο Κινεζικο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ. «Είναι κάτι που οι άνθρωποι θα ήθελαν να μιλήσουν γιατί είναι τόσο τρελό».


Πηγή: CNN