AHEPA Awards 2024: Στις 29 Νοεμβρίου η Τελετή Απονομής των βραβείων

Η AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association) είναι η μεγαλύτερη ελληνοαμερικανική οργάνωση με οικουμενική παρουσία και απαριθμεί διαχρονικά πάνω από 3 εκατ.μέλη.
Open Image Modal
AHEPA

 

Τα AHEPA Awards είναι ο νέος θεσμός της AHEPA Hellas και έχει σκοπό να αναδείξει τους Έλληνες ανά τον κόσμο που διακρίνονται με το έργο και τις δράσεις στον τομέα τους, σε αυτούς που δίνουν προτεραιότητα  στην προώθηση του Ελληνισμού, στην όσο το δυνατόν αρτιότερη εκπαίδευση, την αφοσίωση στην οικογενειακή αλλά και στην προσωπική εξέλιξη τους και φυσικά σε αυτούς που δίνουν μεγάλο βάρος στο κοινωνικό έργο, στην συνεισφορά τους στο κοινωνικό σύνολο αλλά και στο φιλανθρωπικό έργο που τόσο πολύ είναι απαραίτητο.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και έχει την υποστήριξη του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Η AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association) είναι η μεγαλύτερη ελληνοαμερικανική οργάνωση με οικουμενική παρουσία και απαριθμεί διαχρονικά πάνω από 3 εκατομμύρια μέλη. Καταστατικός σκοπός της Οργάνωσης είναι «Η προβολή και προώθηση του Ελληνισμού σε όλο τον Κόσμο, η ενίσχυση της Παιδείας, η Φιλανθρωπία, η ενθάρρυνση της ενεργούς συμμετοχής στα κοινά (η προβολή της οικογενειακής και ατομικής άμιλλας), η προαγωγή του πατριωτισμού, η προώθηση και η υποστήριξη των εθνικών θεμάτων, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας». Κατά συνέπεια η AHEPA προσφέρει πολλαπλές ευκαιρίες δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ των μελών της από όλο τον κόσμο.

Κάθε χρόνο θα επιλέγονται, θα βραβεύονται και θα προβάλλονται οι άριστοι των Ελλήνων που αποτελούν φάρο και πρότυπα στον τομέα τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σε κάθε τόπο όπου υπάρχει Ομογένεια. Η επιλογή των υποψηφίων προς βράβευση πραγματοποιείται από ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένα μέλη της AHEPA με αναγνωρισμένο κύρος.

Υπάρχει η βαθιά πεποίθηση ότι η προβολή των ΑHEPA AWARDS σε όλη την Ομογένεια θα ευαισθητοποιήσει παγκοσμίως, όλους όσοι έχουν στην καρδιά τους την Ελλάδα και αναζητούν την ευκαιρία να συστρατευθούν με απώτερο σκοπό την ευημερία και την πρόοδο της πατρίδας μας.

Η τελετή απονομής των βραβείων, το κορυφαίο γεγονός της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί με επίσημο δείπνο, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου ώρα 19:00 στην αίθουσα δεξιώσεων του Ξενοδοχείου Athenaeum Intercontinental με την παρουσία Πολιτειακών και Υπηρεσιακών Αρχών, Επιστημονικών, Επιχειρηματικών, Πολιτιστικών, Αθλητικών και Κοινωνικών Φορέων και είναι ανοιχτή προς το κοινό που θα θελήσει να συμμετέχει.

Στο καλλιτεχνικό μέρος εμφανίζονται ο Πασχάλης, η Κατερίνα Βερβέρη και το συγκρότημα Fortissimo Electric String Quartet.

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό, για τη διεθνή πρωτοβουλία της AHEPA First Response Civil Protection:  Εξοπλίζουμε το Μέλλον - Σώζουμε Ζωές.

Το έργο αυτό έχει ως σκοπό την παροχή υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμού επικοινωνίας για ενίσχυση της  πολιτικής προστασίας, με στόχο να αναβαθμιστεί σημαντικά η ικανότητα της χώρας μας, να ανταποκρίνεται άμεσα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Με τη συμμετοχή του επενδύει κανείς στην ασφάλεια της χώρας, στην προστασία των αγαπημένων προσώπων και στη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για την Ελλάδα.

Προσκλήσεις μπορεί να προμηθευτεί όποιος επιθυμεί στον σύνδεσμο