«Άκουσέ με»: Μια ταινία για την ανάγκη της επικοινωνίας

Με ελεύθερη είσοδο.
Open Image Modal
Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10/10), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει ειδική προβολή της ταινίας της Μαρίας Ντούζα «Άκουσέ με» (Ελλάδα, 2022, 108’) , την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024 (ώρα 19:00), στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο. Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτρια και την ψυχολόγο, ψυχοθεραπεύτρια και υποψήφια ψυχαναλύτρια της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας Αγγελική Κολοκοτσά.  

Η ταινία, που αποτελεί ένα σχόλιο για την ανάγκη αλλά και τον φόβο της επικοινωνίας, παρακολουθεί τις περιπέτειες ανθρώπων -μικρών και μεγάλων- που δυσκολεύονται να αποδεχτούν ο ένας τον άλλον και να διατηρήσουν την ψυχική τους ισορροπία.

Οικονομικές δυσκολίες αναγκάζουν την κωφή έφηβη Βαλμίρα να αφήσει το σχολείο Κωφών στην Αθήνα και να επιστρέψει στο απομακρυσμένο νησί του πατέρα της. Εκεί, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της απομόνωσης και του ρατσισμού –όχι μόνον εξαιτίας των προκαταλήψεων του χωριού, αλλά κυρίως των δικών της.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ
Θεσσαλονίκης το 2022 και απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ της Ντάκα  και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Ερμηνείας για την πρωταγωνίστρια Ευθαλία Παπακώστα στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Λος Άντζελες.

Δείτε το trailer εδώ

Συντελεστές

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Μαρία Ντούζα παραγωγή: Μιχάλης Σαραντινός | Steficon S.A., συμπαραγωγή: Ivan Tonev  | ArsDigital, διεύθυνση φωτογραφίας: Ζαφείρης Επαμεινώνδας, μοντάζ: Ιωάννα Πογιαντζή, ήχος: Γκιόρκι Φιλίποφ, κοστούμια: Αγγελική Παναγιώτου, Άννα Καραμουσλή, σκηνικά: Όλγα Λεοντιάδου, μακιγιάζ: Χαρά Μαυροφρύδη, μουσική & sound art: Άννα Στερεοπούλου, πρωταγωνιστούν: Ευθαλία Παπακώστα, Δημήτρης Κίτσος, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Νίκος Κουκάς, Yoana Bukovska Davidova, Ευαγγελία Ανδρεαδάκη

 Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο, στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 10:00-16:00.

ΠΙΟΠ | Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος

Τ.: 210 3418051 | www.piop.gr