Ακτινίδιο: Πλούσιο σε βιταμίνη C, ελληνικό προϊόν και σε τρία χρώματα

Πράσινο, κίτρινο και κόκκινο ακτινίδιο. Οι διαφορές, οι γεύσεις και η ιδανική ποσότητα που πρέπει να καταναλώνουμε.
Open Image Modal
https://alfa-greekfruits.com/
Κόκκινο ακτινίδιο

Στο παρελθόν θεωρούσαμε το ακτινίδιο «εξωτικό» φρούτο και θεωρούσαμε μεγάλη τύχη να το απολαμβάνουμε, κυρίως την θερινή περίοδο. Τα πράγματα άλλαξαν... 

Ακτινίδιο μπορούμε να βρούμε εύκολα στην καθημερινότητά μας - και αξίζει τον κόπο, όπως μας ενημερώνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νεάπολης – Αγρινίου, που διαπρέπει σε εξαγωγές ακτινίδιων και σπαραγγιών τα τελευταία χρόνια (η παραγωγή του εξάγεται σε ποσοστά κοντά ή και άνω του 90%).
Είναι γνωστό για όλες τις θρεπτικές του ιδιότητες και κυρίως για την υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, παραμένει δηλαδή ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον οργανισμό επιλογή φρούτου, όμως είναι και εύκολο να το βρούμε πολύ κοντά μας: Σε σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές και οπωροπωλεία.

Open Image Modal
https://alfa-greekfruits.com/
Κίτρινο (χρυσό) ακτινίδιο

Όχι σε ένα, αλλά σε τρία χρώματα και δύο βιολογικές ποικιλίες που αξίζει να δοκιμάσουμε

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε το πράσινο ακτινίδιο, που είναι η ευρέως διαδομένη ποικιλία. Όμως στην Ελλάδα, ήδη καλλιεργούνται και εξάγονται τρεις ποικιλίες, δύο από τις οποίες είναι προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας και μόνο. Τα λιγότερο γνωστά και πιο γλυκά στη γεύση, κίτρινα και κόκκινα ακτινίδια:

Το πράσινο ακτινίδιο. Με τις γνωστές ευεργετικές του ιδιότητες, το ακτινίδιο με
πράσινη σάρκα είναι η πρώτη ποικιλία (ποικιλία Hayward) που εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο μετά το 1920.

Open Image Modal
https://alfa-greekfruits.com/
Πράσινο ακτινίδιο

Το κίτρινο (χρυσό) ακτινίδιο. Το κιτρινόσαρκο ακτινίδιο υπερέχει τόσο για τη
γεύση του όσο και για τα θρεπτικά του χαρακτηριστικά σε σχέση με το πρασινόσαρκο, είναι γλυκό, περιέχει αξιόλογες ποσότητες φυτικών ινών και βιταμίνης C είναι σφιχτό και ζουμερό, με εξαιρετικά δροσερή γεύση, που το κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.

Open Image Modal
https://alfa-greekfruits.com/
Κίτρινο ακτινίδιο

Το κόκκινο ακτινίδιο. Η πιο καινούργια, αλλά και η πιο νόστιμη νέα ποικιλία είναι η κοκκινόσαρκη, που εισήλθε στη συστηματική καλλιέργεια τα τελευταία χρόνια  και κερδίζει σταθερά την προτίμηση μεγάλου μέρους του κοινού. Έχει την πιο γλυκιά εξωτική, κατά πολλούς, γεύση που θυμίζει μάνγκο ή άλλα τροπικά φρούτα ενώ ταυτόχρονα όλες οι βιταμίνες και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του είναι πολύ υψηλότερα από το κίτρινο - και ακόμη πιο ψηλά από την πράσινη ποικιλία.

Open Image Modal
https://alfa-greekfruits.com/
Κόκκινο ακτινίδιο

 

Ευρωπαϊκή σύσταση για την κατανάλωση φρούτων

3 μερίδες (120-200 γρ. ανά μερίδα) φρούτων καθημερινά.
Συμπεριλάβετε ποικιλία φρούτων και λαχανικών.
Προτιμήστε εποχιακά προϊόντα. Προτιμήστε φρέσκα, ολόκληρα φρούτα.

Go Greener, Feel Better

Η ενημερωτική εκστρατεία «Go Greener, Feel Better» είναι μια προωθητική
καμπάνια του ευρωπαϊκού προγράμματος «EU F & V CONSUMPTION» που στοχεύει στη βελτίωση του επιπέδου γνώσης των πλεονεκτημάτων των ευρωπαϊκών φρούτων και λαχανικών και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και κατανάλωσής τους σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες, τη Σουηδία, τη Γερμανία και την Ελλάδα.
Η πλήρης ονομασία του έργου είναι «EU F & V CONSUMPTION» - Παροχή
πληροφοριών για την αύξηση της κατανάλωσης φρέσκων φρούτων και
λαχανικών της ΕΕ στην Εσωτερική Αγορά της ΕΕ» το οποίο υλοποιείται από τον
«Αγροτικό Συνεταιρισμό Νεάπολης – Αγρινίου» από την Ελλάδα.