Αλ Πατσίνο: Είπα «ναι» στην ταινία με τον Άνταμ Σάντλερ όταν ξέμεινα από λεφτά

«Ο λογιστής μου ήταν στη φυλακή και χρειαζόμουν κάτι άμεσα». Ο σπουδαίος ηθοποιός αποκάλυψε επίσης ότι το 2020 παραλίγο να πεθάνει από κορονοϊό.
Open Image Modal
Ο κορυφαίος Αλ Πατσίνο. (Photo by Emma McIntyre/WireImage)
Emma McIntyre via Getty Images

Είναι ένας ζωντανός θρύλος: «Ο Νονός», «Σέρπικο», «Σκυλίσια Μέρα», «Ο Σημαδεμένος», «Ένταση», «Υπόθεση Καρλίτο», «Άρωμα Γυναίκας», όπως και Σαίξπηρ, Μπρεχτ και Μάμετ. Αλλά και «Τζακ και Τζιλ» με τον Άνταμ Σάντλερ.  

Σε συνέντευξη του στους New York Times, με αφορμή τα απομνημονεύματα του -το βιβλίο με τίτλο «Sonny Boy» κυκλοφορεί στις 8 Οκτωβρίου-, ο 84χρονος Αλ Πατσίνο μίλησε για ρόλους, συναντήσεις και εμπειρίες, από τη νέα ταινία του που βασίζεται στον «Βασιλιά Ληρ» μέχρι το «Jack and Jill» με τον Άνταμ Σάντλερ, που έκανε μόνο και μόνο επειδή εκείνη την εποχή, κατά δήλωση του, ήταν απένταρος.

«Ήρθε σε μια στιγμή στη ζωή μου που το χρειαζόμουν. Ήταν όταν ανακάλυψα ότι δεν είχα καθόλου χρήματα. Ο λογιστής μου ήταν στη φυλακή και χρειαζόμουν κάτι άμεσα. Οπότε έκανα αυτό…».

Λέγεται ότι ο Πατσίνο έχασε εκατομμύρια εξαιτίας του Ponzi Scheme (μία απάτη που βασίζεται σε πυραμίδα επενδυτών) και ήταν τόσο απελπισμένος ώστε δεν είχε άλλη επιλογή παρά να πρωταγωνιστήσει στο «Jack and Jill» -ρόλο για τον οποίο κέρδισε το 2012 Χρυσό Βατόμουρο Β΄ Ανδρικού Ρόλου.  

«Είπαν ότι ο σφυγμός μου είχε χαθεί. Ήταν σαν να ήμουν εδώ και ξαφνικά να μην είμαι»

Ο Αλ Πατσίνο αποκάλυψε επίσης, ότι παραλίγο να πεθάνει από κορονοϊό το 2020, όταν δεν υπήρχαν ακόμη διαθέσιμα εμβόλια.

«Είπαν ότι ο σφυγμός μου είχε χαθεί. Ήταν σαν να ήμουν εδώ και ξαφνικά να μην είμαι. Σκέφτηκα, ουάου, δεν έχεις καν τις αναμνήσεις σου. Δεν έχεις τίποτα», δήλωσε στους New York Times. Όπως είπε, «δεν αισθανόταν καλά -ασυνήθιστα όχι καλά» και προτού χάσει τις αισθήσεις του είχε πυρετό και αφυδάτωση. «Καθόμουν στο σπίτι μου και ‘έφυγα’. Δεν είχα σφυγμό […] Δεν νομίζω ότι πέθανα. Όλοι πίστεψαν ότι ήμουν νεκρός, πώς θα μπορούσα όμως να είμαι νεκρός; Απλώς λιποθύμησα», σημείωσε.

Όταν ξύπνησε, στο σαλόνι του βρισκόταν μια ιατρική ομάδα με δύο γιατρούς και έξι νοσοκόμους και τραυματιοφορείς. «Φορούσαν αυτές τις στολές που έμοιαζαν σαν να ήταν από το Διάστημα ή κάτι τέτοιο. Ήταν κάπως σοκαριστικό να ανοίγεις τα μάτια και να το βλέπεις αυτό. Όλοι ήταν γύρω μου και είπαν ‘Επέστρεψε. Είναι μαζί μας’».

Ο Αλ Πατσίνο είπε ότι δεν είδε κάποιο «λευκό φως ή ο,τιδήποτε άλλο» και ότι «δεν υπάρχει τίποτα εκεί» μετά τον θάνατο -αν και η εμπειρία τον παρακίνησε σε υπαρξιακές σκέψεις.  

«Όπως λέει και ο Άμλετ, Να ζει κανείς ή να μην ζει, η ανεξερεύνητη χώρα από την οποία, κανένας ταξιδιώτης δεν επιστρέφει. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ στη ζωή μου», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε από το περιοδικό People -σε συνέντευξη η οποία επίσης δημοσιεύθηκε το Σαββατοκύριακο- εάν αυτή η εμπειρία άλλαξε τον τρόπο ζωής του, ο σπουδαίος ηθοποιός απάντησε «καθόλου».

Με πληροφορίες από World of reel, The Guardian