Αλ Πατσίνο και Τζέσικα Τσάστεϊν στον «Βασιλιά Ληρ»

Τα γυρίσματα της ταινίας με τίτλο «Lear Rex», που βασίζεται στο σαιξπηρικό αριστούργημα, αρχίζουν στις 12 Αυγούστου στο Λος Άντζελες.
|
Open Image Modal
Αλ Πατσίνο και Τζέσικα Τσάστεϊν στο Palm Springs International Film Festival Awards Gala, Ιανουάριος 2012, Καλιφόρνια, ΗΠΑ.(Photo by Jeff Vespa/Getty Images For Palm Springs International Film Festival)
Jeff Vespa via Getty Images

Ο γερασμένος βασιλιάς Ληρ αποφασίζει να χωρίσει το βασίλειό του στις τρεις θυγατέρες του, Γονερίλη, Ρεγάνη και Κορδέλια, ζητώντας από την καθεμιά να του δηλώσει το μέγεθος της αγάπης της. Παρότι η Γονερίλη και η Ρεγάνη διατυμπανίζουν με τρόπο υπερβολικό την αγάπη τους για αυτόν, η μικρότερη Κορδέλια αρνείται να το κάνει και ο πατέρας της θυμωμένος και παρά τις συμβουλές του Δούκα του Κεντ την αποκληρώνει. Με αυτά τα γεγονότα εκκινεί η αφήγηση στην ιστορία του «Βασιλιά Ληρ», την κορυφαία σαιξπηρική τραγωδία που γράφτηκε το 1609.

Ο Αλ Πατσίνο -που τον 2004 ήταν ο Σάιλοκ στην κινηματογραφική μεταφορά του έργου «Ο Έμπορος της Βενετίας»- θα παίξει τον Ληρ στην ταινία με τίτλο «Lear Rex», που βασίζεται στο σαιξπηρικό αριστούργημα.

Όνειρο κάθε μεγάλου ηθοποιού που βρίσκεται στην ωριμότητα, ο Βασιλιάς Ληρ -τον οποίον έχουν ενσαρκώσει στο θέατρο από τον Λόρενς Ολίβιε μέχρι τον Νάιτζελ Χόθορν, και από τον Ίαν ΜακΚέλεν και τον Μπράιαν Κοξ έως τον Ντέρεκ Τζάκομπι- δεν θα μπορούσε να λείπει από τη σκέψη του Αλ Πατσίνο, ο οποίος άλλωστε, έκανε το ντεμπούτο του πρώτα στο θέατρο το 1969 (κερδίζοντας το πρώτο του βραβείο Tony άμα τη εμφανίσει) και μετά στο σινεμά. Όπως δήλωσε ο παραγωγός Μπάρι Ναβίντι, ο οποίος συνεργάζεται για πέμπτη φορά με τον Πατσίνο, τουλάχιστον μία δεκαετία ονειρεύεται ο σπουδαίος Αμερικανός ηθοποιός τον Ληρ.

Μαζί του η Τζέσικα Τσάστεϊν -με την οποία συμπρωταγωνίστησαν στο «Salome»- που αναλαμβάνει τον ρόλο της Γονερίλης. Το σενάριο και η σκηνοθεσία της ταινίας, τα γυρίσματα της οποίας αρχίζουν στις 12 Αυγούστου στο Λος Άντζελες, υπογράφει ο Μπέρναρντ Ρόουζ. Στο καστ επίσης και μεταξύ άλλων, η Αριάνα Ντε Μπόουζ, ο Πίτερ Ντίνκλατζ και ο Τεντ Λεβίν.

Με πληροφορίες από Deadline