Αμαλιάδα: Νέα κατάθεση της 24χρονης για τον θάνατο των 4 βρεφών - «Παρούσα δεν ήμουν ακριβώς»

Η 24χρονη ήταν παρούσα στα 3 από τα 4 τραγικά συμβάντα - Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας για το νεκρό βρέφος 15 μηνών.
Open Image Modal
Αμαλιάδα: Νέα κατάθεση της 24χρονης για τον θάνατο των 4 βρεφών - «Παρούσα δεν ήμουν ακριβώς»
patrisnews

Οι έρευνες των αρχών για την υπόθεση θανάτου 4 βρεφών στην περιοχή της Αμαλιάδας, μέσα σε χρονικό διάστημα 3 χρόνων καλά κρατούν. Η 24χρονη μητέρα των 2 βρεφών, κλήθηκε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, καθώς ήταν παρούσα στα 3 από τα 4 συμβάντα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας τονίζεται ότι το βρέφος 15 μηνών το οποίο πιθανόν συνόδευε η 24χρονη, έφτασε στο νοσοκομείο χωρίς σημάδια ζωής και χωρίς σφυγμό. Οι γιατροί έπεσαν κατευθείαν πάνω από το βρέφος, ωστόσο δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν στην ζωή.

«Την Δευτέρα 5/8/2024 και ώρα 13:10 μεταφέρθηκε στα επείγοντα ιατρεία της Ν.Μ Αμαλιάδας βρέφος 15 μηνών, με ιδιωτικό μέσο. Συνοδευόταν από μικρόσωμη γυναίκα με κοντό μαλλί, η οποία το κρατούσε στην αγκαλιά και το άφησε πάνω στο εξεταστικό κρεβάτι των ιατρείων ενώ πίσω ακολουθούσε η μητέρα του κλαίγοντας, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το νοσοκομείο.

Η Αστυνομία από την πλευρά της διευκρινίζει, ότι σε καμία από τις περιπτώσεις θανάτων δεν προκύπτουν από τα μέχρι τώρα δεδομένα ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια. 

«Κάποια από αυτά τα παιδιά είτε κατέληξαν στην οικία τους, είτε διακομίστηκαν σε κάποιο νοσοκομείο και κατέληξαν στη συνέχεια στο νοσοκομείο. Και για τις πέντε αυτές περιπτώσεις η Ελληνική Αστυνομία σχημάτισε κανονικά δικογραφία συλλέγοντας προανακριτικό υλικό, βεβαιώσεις των θεραπόντων ιατρών, εφόσον υπήρχε νοσηλεία βέβαια του παιδιού στο Νοσοκομείο και του ιστορικού υγείας του παιδιού. Και για τις πέντε περιπτώσεις πραγματοποιήθηκε νεκροψία νεκροτομή στα παιδιά», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Η 24χρονη μετέβη την Πέμπτη στα δικαστήρια της Πάτρας, καθώς φέρεται να ήταν παρούσα σε θανάτους των δύο δικών της παιδιών και του βρέφους 15 μηνών της φίλης της τον Αύγουστο του 2024. Η 24χρονη και η δικηγόρος της, ζήτησαν να λάβουν τον ιατρικό φάκελο από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο, ώστε να επαναξιολογηθούν τα στοιχεία των εξετάσεων. 

Ως αιτία θανάτου του βρέφους (κοριτσάκι 6 μηνών) το 2021, προσδιορίζεται ως «διάμεση πνευμονίτιδα». Η 24χρονη φέρεται να ήταν παρούσα, καθώς είχε αναλάβει να προσέχει το μωρό.

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Λέων, πρόεδρο της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, «δεν μπορούμε να πούμε ότι υπήρχε κάποια παθολογία για τα παιδιά αυτά, ούτε κάποιο δηλητήριο ή φάρμακο που τους χορηγήθηκε».

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, την οποία ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών για τον θάνατο τριών βρεφών σε Αχαΐα και Ηλεία. 

24χρονη: «Παρούσα δεν ήμουν ακριβώς»

Σχετικά με τον θάνατο του πρώτου βρέφους, το 2021, το οποίο ήταν μίας φίλης της, η 24χρονη κοπέλα είχε αναφέρει σε παλαιότερες δηλώσεις της, ότι το βρέφος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και για αυτόν τον λόγο λάμβανε ειδική φαρμακευτική αγωγή.

«Το παιδί της είχε επιληψία. Έπαιρνε κάποια χορήγηση στο σπίτι. Ακόμα και η ίδια με την οποία μιλήσαμε, θέλει να το ψάξει γιατί δεν έχει καταλάβει ακριβώς τι έχει γίνει».

-Και ήσουν πάλι παρούσα, ήταν το σύντομο σχόλιο του δημοσιογράφου.

«Παρούσα δεν ήμουν ακριβώς», η απάντηση της νεαρής κοπέλας.

Παράλληλα, έχει ζητηθεί μέσω των συνηγόρων των μητερών των τριών βρεφών να γίνει γονιδιακός έλεγχος, ώστε να αναζητηθούν απαντήσεις αναφορικά με τα αίτια θανάτου των βρεφών.