Αν ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία πρέπει να καταναλώνουμε το θαυματουργό σπανάκι με μέτρο

Ο καλύτερος λόγος για να ενσωματώσουμε το σπανάκι στη διατροφή μας είναι ότι είναι απίστευτα ευεργετικό για την υγεία και την ευεξία μας.
|
Open Image Modal
Bohdan Bevz via Getty Images
Τα πλεονεκτήματα κατανάλωσης σπανακιού ως προς την υγεία μας είναι πραγματικά το καλύτερο κομμάτι που αφορά το συγκεκριμένο λαχανικό.

Το λέω από τώρα - το σπανάκι θα είναι το αγαπημένο μας πράσινο λαχανικό φέτος και θα βρίσκεται σχεδόν σε όλα μας τα γεύματα.

Θα το ρίχνουμε ...απερίσκεπτα σε κάθε αλμυρό πιάτο που τρώμε και ίσως ακόμη και να τρώμε φύλλα απευθείας από τη σακούλα (σημαντικό, να τα έχουμε πλύνει βέβαια), ενώ περιμένουμε να ετοιμαστεί το φαγητό μας.

Λοιπόν, το σπανάκι είναι «ευπροσάρμοστο», συχνά αρκετά φθηνό και έχει ήπιο άρωμα, πράγμα που σημαίνει ότι αν το συμπεριλάβουμε στις αγαπημένες μας σούπες και μαγειρευτά φαγητά δεν θα αλλάξει τη γεύση τους, αλλά θα τα κάνει λίγο καλύτερα για εμάς.

Αυτή τη στιγμή, τα περισσότερα μεγάλα σούπερ-μάρκετ πωλούν σακούλες κατεψυγμένου σπανακιού, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτό το ευπροσάρμοστο λαχανικό χωρίς να φαλιρίσουμε. 

Επιπλέον, το κατεψυγμένο σπανάκι είναι εξίσου καλό με το φρέσκο όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά. Μιλώντας για αυτά τα θρεπτικά συστατικά, ο καλύτερος λόγος για να ενσωματώσουμε το σπανάκι στη διατροφή μας είναι ότι είναι απίστευτα ευεργετικό για την υγεία και την ευεξία μας.

Τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης σπανακιού

Τα πλεονεκτήματα κατανάλωσης σπανακιού ως προς την υγεία μας είναι πραγματικά το καλύτερο κομμάτι που αφορά το συγκεκριμένο λαχανικό και μπορούν να μας κινητοποιήσουν να εντάξουμε το σπανάκι στην διατροφή μας: 

Σύμφωνα με το BBC Good Food, το σπανάκι μπορεί: 

Μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της καλής όρασης
Μπορεί να υποστηρίξει τα επίπεδα ενέργειας
Μπορεί να υποστηρίξει την υγεία της καρδιάς
Μπορεί να υποστηρίξει την υγεία των οστών
Μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου
Έχει προστατευτικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Είναι χρήσιμη πηγή φυτικών ινών
Μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους
Μπορεί να μειώσει τις δυσμενείς επιπτώσεις μιας δίαιτας υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
Μπορεί να υποστηρίξει την ψυχική υγεία

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nature διαπίστωσε μάλιστα ότι «η κατανάλωση περίπου μιας μερίδας πράσινων φυλλώδων λαχανικών και τροφίμων πλούσιων σε φυλλοκινόνη, λουτεΐνη, νιτρικά, φυλλικό οξύ, α-τοκοφερόλη και καεμφερόλη την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της γνωστικής παρακμής με τη γήρανση».

Βασικά... είναι αυθεντική και η καλύτερη υπερτροφή.

Τι θα συμβεί αν καταναλώσουμε πολύ σπανάκι; 

Όσοι κινδυνεύουν να αναπτύξουν πέτρες στα νεφρά θα πρέπει να διατηρούν τα επίπεδα κατανάλωσης κάτω από 100 mg την ημέρα - ή 50 mg εάν είναι πολύ πιθανό να αναπτύξουν. Το ωμό σπανάκι περιέχει 970 mg ανά 100 γραμμάρια σύμφωνα με το Clinical Nutrition Research.

-- --