Αναβλήθηκε η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη στη Ρόδο

Η οικογένειά του αιτήθηκε τη διενέργεια και δεύτερης νεκροψίας και νεκροτομής.
Open Image Modal
Eurokinissi

O θάνατος του εθελοντή πυροσβέστη στη μεγάλη φωτιά στη Ρόδο έχει σκορπίσει τη θλίψη στην τοπική κοινωνία αλλά και συγκίνηση σε όλο το πανελλήνιο.

Ο εθελοντής πυροσβέστης έδινε συνεχόμενη μάχη με τις φλόγες που τις προηγούμενες μέρες “σάρωσαν” κυριολεκτικά το νησί.

Ο εθελοντής πυροσβέστης Γεωργίος Χατζηνικόλας επρόκειτο σήμερα Πέμπτη 3/8 να κηδευτεί στον Αρχάγγελο αλλά τελικώς η οικογένεια επέλεξε να αιτηθεί τη διενέργεια και δεύτερης νεκροψίας και νεκροτομής.

Όπως αποκάλυψε η “Δημοκρατική” το απόγευμα της Τρίτης (01.08.2023), ο άνδρας μετέβη στο νοσοκομείο με δύσπνοια και πόνους στο στομάχι. Οι γιατροί τον διασωλήνωσαν, αλλά κατέληξε. Όλοι πλέον θρηνώντας, αναρωτιούνται τι συνέβη στον άτυχο εθελοντή στην πυρόσβεση.

Η σύζυγος του 39χρονου, ενεργώντας ατομικά και στο όνομα των δύο ανήλικων τέκνων τους και η μητέρα του υπέβαλαν στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου δια του συνηγόρου τους κ. Γιώργου Κυπραίου το ακόλουθο αίτημα:

“Στις 01.082023 απεβίωσε, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ο σύζυγος της πρώτης, αδερφός της δεύτερης και τέκνο των τρίτης και τέταρτου από εμάς, Γεώργιος Χατζηνικόλας του Νικόλαου, ο οποίος είχε εισαχθεί σε αυτό την ίδια ημέρα λόγω αναπνευστικών δυσχερειών.

Επειδή, ο θάνατος του ήταν αιφνίδιος και προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του ζητάμε, ως στενότεροι συγγενείς του, να διενεργηθεί νεκροψία / νεκροτομή στο σώμα του.

Παρακαλούμε λοιπόν να ενεργήσετε τα νόμιμα για την διενέργεια νεκροψίας / νεκροτομής στο σώμα του προαναφερόμενου εκλιπόντος, Γεωργίου Χατζηνικόλα του Νικολάου και να μας γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματά της”.

 

 

Τι έδειξε η πρώτη νεκροψία – νεκροτομή

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη διενέργεια της νεκροψίας και νεκροτομής διαπιστώνονται παθολογικά αίτια τα οποία διερευνώνται περαιτέρω με εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να προσδιοριστούν επακριβώς.

Εξ ορισμού εξάλλου καθώς ο θάνατος επήλθε 10 μέρες μετά τη φωτιά έχει αποκλειστεί αρμοδίως το ενδεχόμενο να οφείλεται σε εισπνοή διοξειδίου του άνθρακα, καπνών κλπ.