Τις συνήθειες και τις συμπεριφορές όσων αναζητούν εργασία στην Ελλάδα, αποκαλύπτει το kariera.gr μέσα από τις τάσεις που έχουν διαμορφωθεί από χιλιάδες απαντήσεις τις οποίες έδωσαν οι υποψήφιοι εργαζόμενοι.
Μετά τη δημοσίευση των «θέλω» αυτών που ψάχνουν για δουλειά, η γνωστή πλατφόρμα δημοσιεύει τις τάσεις στις συνήθειες, όπως προέκυψαν μέσα από 14.000+ απαντήσεις στο LinkedIn, ανθρώπων που ψάχνουν δουλειά στην Ελλάδα.
Μεταξύ αυτών: πόσες σελίδες βιογραφικό έχουν, αν δίνουν σημασία στις αξιολογήσεις των πιθανών εργοδοτών τους, αν χρησιμοποιούν το ChatGPT, αλλά και πώς εμπλουτίζουν τα προσόντα τους.
Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν χρησιμοποιούν το ChatGPT για τη δουλειά τους:
36% λέει πως τους είναι χρήσιμο
35% πως θα το κάνει στο μέλλον
14% πως το κάνει στα κρυφά και
16% πως δεν το χωνεύει (1360 απαντήσεις)
Ερωτώμενοι αν κοιτούν τα reviews των εργοδοτών πριν αποδεχθούν μια θέση:
59% των 1958 απαντήσεων ήταν «πάντα»
32% απάντησε «κάποιες φορές»
ενώ μόνο 5% είπε ποτέ
4% είπε πως έχει άλλη πηγή πληροφόρησης
Σχετικά με το πώς αναπτύσσει νέες δεξιότητες για την καριέρα του ένας υποψήφιος/εργαζόμενος, 1.481 απαντούν ως εξής:
43% προτιμούν online μαθήματα/σεμινάρια
27% με workshops/σεμινάρια
26% με εκπαίδευση στη δουλειά
3% Άλλο
Πόσες σελίδες είναι ένα βιογραφικό; Από τους 3.929 που απάντησαν στο poll του kariera.gr στο LinkedIn , 47% απαντά πως βάζει 2 σελίδες, 42% ΑΥΣΤΗΡΑ μία, ενώ το 11% λέει περισσότερες από 2.
Μάλιστα, καταρρίπτοντας τα στερεότυπα, 74% (από 2.273 απαντήσεις) αναφέρει πως ΔΕΝ στέλνει συνοδευτική επιστολή, ενώ μόλις το 26% λέει πως στέλνει συνοδευτική επιστολή με το βιογραφικό του.
Aντίστοιχα κινούνται και αναφορικά με την αποστολή ευχαριστηρίου email μετά από συνέντευξη: 62% ΔΕΝ στέλνει (από 2.054 απαντήσεις).
Στην ερώτηση αν θα ανέθεταν όσα περισσότερα tasks μπορούσαν σε ΑΙ για να μειώσουν το φόρτο εργασίας τους, από τα 1.745 άτομα, 46% απάντησαν ότι το σκέφτονται, 33% ότι το κάνουν ήδη και μόλις 21% είπε πως δεν θέλει και δεν τα εμπιστεύεται.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ