Ανησυχία με 3 νεκρά σταχτοδέλφινα στην Κέρκυρα - Τι αναφέρει στη HuffPost η δημοτική αρχή

Το πρωί της Παρασκευής ξεβράστηκε και τρίτο δελφίνι, το οποίο δυστυχώς κατέληξε μετά από λίγο. Τι λένε τοπικοί φορείς εν αναμονή των αποτελεσμάτων της νεκροψίας.
|
Open Image Modal
facebook/Spyridoula Kokkali

Ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ώρες στην Βόρεια Κέρκυρα, καθώς την Πέμπτη εντοπίστηκαν νεκρά 2 δελφίνια στην παραλία της Αχαράβης. Το πρωί της Παρασκευής ξεβράστηκε και τρίτο δελφίνι, το οποίο λίγη ώρα αργότερα κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost, τα 3 σταχτοδέλφινα, μήκους μεγαλύτερου των 2.5 μέτρων, ξεβράστηκαν στην παραλία της Αχαράβης και έγιναν επιτόπου αιματολογικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου τους. Τα δελφίνια δεν ήταν τραυματισμένα και από τις αιματολογικές εξετάσεις θα διαπιστωθεί αν ήταν άρρωστα ή αν από πίσω «κρύβεται» κάποια άλλη αιτία για τον θάνατό τους.

Στο δελφίνι που ξεβράστηκε το πρωί της Παρασκευής, έγιναν αιματολογικές εξετάσεις στο διάστημα που παρέμενε ζωντανό, εξέλιξη πολύ σημαντική για την αποτελεσματικότητα και την ακρίβεια των εξετάσεων.

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Β. Κέρκυρας: «Είμαστε αρκετά προβληματισμένοι»

Σε επικοινωνία της με τη HuffPost η Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Βόρεια Κέρκυρας, Σπυριδούλα Κόκκαλη, εξέφρασε έντονο προβληματισμό για το συγκεκριμένο θέμα. Αλλά ξεκαθάρισε ότι οι όποιες εικασίες δεν έχουν νόημα αυτήν την στιγμή, καθώς «πλήρη εικόνα θα έχουμε όταν γίνει η νεκροψία και πάρουμε τα αποτελέσματα», όπως δήλωσε.

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο του συμβάντος, μαζί με την Πολιτική Προστασία, τον Αρίωνα, που είναι ο υπεύθυνος φορέας για τα κητώδη και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η Κέρκυρα έχει αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν παρόμοιες εικόνες, καθώς πριν από περίπου 3 χρόνια, ξεβράστηκε σε παραλία της περιοχής ένας ζιφιός - ένα είδος κητώδους, το οποίο υπάγεται στις ραμφοφάλαινες.

Οι άνθρωποι του Δήμου, εθελοντές και διασώστες θα παραμείνουν στο σημείο για όσο χρειαστεί, αναμένοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Η HuffPost έχει ζητήσει και αναμένει τα αποτελέσματα της νεκροψίας.