Ανω-κάτω πτήση της Qantas: Επαιξε «ακατάλληλη» ταινία στις οθόνες όλων των επιβατών (Φωτό)

«Ηταν εξαιρετικά άβολο για όλους, ειδικά με οικογένειες και παιδιά στην καμπίνα» περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας.
Open Image Modal
Reddit

Αναπάντεχη τροπή πήρες μια πτήση της Qantas από το Σίδνεϊ προς το αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο, καθώς μια «ακατάλληλη» ταινία προβλήθηκε κατά λάθος στις οθόνες όλων των επιβατών.

Σύμφωνα με δήλωση της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας που επιβεβαιώνει το περιστατικό οι επιβάτες του αεροσκάφους την περασμένη εβδομάδα δεν μπόρεσαν να επιλέξουν ο καθένας ξεχωριστά την ταινία της αρεσκείας του λόγω τεχνικού προβλήματος με το σύστημα ψυχαγωγίας εν πτήσει.

«Τα μέλη του πληρώματος μας είχαν περιορισμένη λίστα ταινιών που μπορούσαν να παίξουν σε όλες τις οθόνες του αεροσκάφους και με βάση το αίτημα ορισμένων επιβατών, επιλέχθηκε μια συγκεκριμένη ταινία για ολόκληρη την πτήση», ανέφερε η εταιρεία.

Αν και η Qantas δεν κατονόμασε την ταινία, πολλές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από χρήστες αποκάλυψαν ότι η ταινία ήταν το «Daddio» (Μόνοι στη Νέα Υόρκη) - ένα δράμα του 2023 με πρωταγωνιστές την Ντακότα Τζόνσον και τον Σον Πεν που έχει χαρακτηριστεί ως «R-rated» από την Ενωση Κινηματογράφου των ΗΠΑ «για τη γλώσσα, το σεξουαλικό υλικό και το γυμνό» που προβάλλεται σε αυτήν.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση ενός χρήστη του Reddit που φέρεται να βρισκόταν στην πτήση, εκτός από γυμνό, η ταινία περιείχε «πολύ sexting - το είδος όπου μπορούσες κυριολεκτικά να διαβάζεις τα κείμενα στην οθόνη χωρίς να χρειάζεσαι ακουστικά».

Open Image Modal
Reddit

«Χρειάστηκε σχεδόν μια ώρα για να στραφούν σε μια ταινία πιο φιλική προς τα παιδιά, αλλά ήταν εξαιρετικά άβολο για όλους, ειδικά με οικογένειες και παιδιά στην καμπίνα», ανέφερε η ανάρτηση, η οποία περιελάμβανε τις επίμαχες εικόνες, σημειώνοντας ότι οι επιβάτες δεν μπόρεσαν να σταματήσουν ή να απενεργοποιήσουν τις οθόνες τους.

Στη δήλωσή της, η Qantas είπε ότι το πλήρωμα προσπάθησε αρχικά να «φτιάξει» τις οθόνες για εκείνους που δεν ήθελαν να παρακολουθήσουν την ταινία. Μόλις επιβεβαιώθηκε ότι αυτό δεν ήταν δυνατό, το γύρισαν σε μια παιδική ταινία.

 

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι το πλήρωμα καμπίνας ζήτησε συγγνώμη από τους επιβάτες, «ιδιαίτερα εκείνους που είχαν παραπονεθεί για το περιεχόμενο». «Η ταινία σαφώς δεν ήταν κατάλληλη για να παιχτεί για όλη την πτήση και ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τους πελάτες για αυτήν την εμπειρία», δήλωσε εκπρόσωπος της Qantas. «Όλες οι οθόνες άλλαξαν σε ταινία φιλική προς την οικογένεια για το υπόλοιπο της πτήσης, κάτι που είναι η συνήθης πρακτική μας για τις σπάνιες περιπτώσεις όπου δεν είναι δυνατή η μεμονωμένη επιλογή ταινίας. Εξετάζουμε πώς επιλέχθηκε η ταινία».