Ανοιξε τις πόρτες του το ανακαινισμένο αμφιθέατρο του Δήμου Αθηναίων «Μιλτιάδης Εβερτ».

Είναι χωριτικότητας 300 θέσεων, πλήρως προσβάσιμο σε ΑμΕΑ, με άρτιο οπτικοακουστικό εξοπλισμό.
|
Open Image Modal
athens city hall

Μετά από 10 μήνες εργασιών - ανακαίνισης  ο Δήμος Αθηναίων και η διοίκηση της Τεχνόπολης, παρέδωσαν στους κάτοικους της πρωτεύουσας, το νέο, υπερσύγχρονο αμφιθέατρο, «Μιλτιάδης Εβερτ».

Το όνομα, «Μιλτιάδης Έβερτ» δόθηκε προς τιμήν του πρώην πολιτικού, καθώς  επί της δημαρχίας του, το 1987, ιδρύθηκε ο πρώτος ελεύθερος ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης, ο Αθήνα 9.84, ο οποίος στεγάζεται -μαζί με το αμφιθέατρο- στο ιστορικό Αεριοφυλάκιο 1.

Το αμφιθέατρο χωρητικότητας -πλέον- 300 θέσεων, πλήρως προσβάσιμο σε ΑμΕΑ, με τη νέα υπερυψωμένη σκηνή του, διαθέτει άρτιο οπτικοακουστικό εξοπλισμό και πολλαπλές δυνατότητες για να υποδεχτεί μεγάλες παραγωγές, παραστάσεις θεάτρου και χορού, συναυλίες σύγχρονης και κλασικής μουσικής.

Παράλληλα, οι νέες του υποδομές και η εγκατάσταση μεταφραστικού συστήματος μπορούν να  ανταποκριθούν στις ανάγκες διεθνών διοργανώσεων, επιστημονικών και επιχειρηματικών συνεδρίων και ημερίδων, σε μια περίοδο ιδανική, αφού ο συνεδριακός και επιχειρηματικός τουρισμός στην Αθήνα, αυξάνεται διαρκώς.

Παράλληλα, με την ανακαίνιση επιτεύχθηκε σημαντική ενεργειακή αναβάθμιση και αυτονομία του χώρου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η οροφή, η οποία αποτελείται από 564 κομμάτια ενισχύοντας την παθητική ακουστική, ενώ τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί το κάνουν ιδιαίτερα ζεστό και φιλόξενο για τον επισκέπτη.

Τη λειτουργία του νέου αμφιθεάτρου «Μιλτιάδης Έβερτ» συμπληρώνουν δύο νέα φουαγιέ με καφέ, καθιστικό, γκαρνταρόμπα και οθόνες με δυνατότητα live-streaming από την κεντρική αίθουσα.

Σχολιάζοντας το ανακαινισμένο πλέον αμφιθέατρο, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναφέρθηκε στο έργο του Μιλτιάδη Εβερτ στην πόλη της Αθήνας και πρόσθεσε πως, «Για κάθε τέτοιο χώρο που αναβαθμίζουμε, ανακαινίζουμε και εκσυγχρονίζουμε, κάνουμε ένα βήμα για την ανάδειξη της σημερινής, της σύγχρονης πρωτεύουσας, σε όλο τον κόσμο».

Open Image Modal