Αντί άλλης απάντησης στον Κούγια: Ανάρτηση με ποίημα από τον γιατρό Ανδρέα Ηλιάδη

Ενας στίχος που μοιάζει να «φωτογραφίζει» τον δικηγόρο υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, μετά τους ισχυρισμούς του εναντίον του γιατρού στη δίκη που ξεσηκώνουν αντιδράσεις.
Open Image Modal
Απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου στην 35η τακτική ανακρίτρια για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας, Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Eurokinissi

 

Με στίχους από το ποίημα «Διάλεξη στη Λευκωσία» φαίνεται ότι επέλεξε να δώσει απάντηση εμμέσως πλην σαφώς, με αποδέκτη τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια, σε όσα εκείνος προέβαλε στο πλαίσιο ισχυρισμών υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, κατά την ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο την Τετάρτη 5 Απριλίου.

Στο ποίημα υπάρχει μεταξύ άλλων, ένας στίχος που αναφέρει: «Μικροί άνθρωποι στις μεγάλες αίθουσες φροντίζουν να μιλούν για ό,τι πιο πολύ δεν ξέρουν...»

Ο Κώστας Μόντης ήταν αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Ποιητής, μυθιστοριογράφος και συγγραφέας θεατρικών έργων, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς του 20ου αιώνα και συγκεκριμένα της μεταπολεμικής περιόδου. Γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1914 στην Αμμόχωστο. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και στη συνέχεια πήγε στην Ελλάδα, όπου σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Ακολουθεί ολόκληρο το ποίημα «Διάλεξη στη Λευκωσία»

Μικροί άνθρωποι

στις μεγάλες αίθουσες
φροντίζουν να μιλούν
για ό,τι πιο πολύ δεν ξέρουν.
Και τους ακούν με θαυμασμό
άλλοι μικρότεροί τους
και τους χειροκροτούν.
Μια τρομερήν αντήχηση
κάνουν τα κούφια χέρια που χτυπούν
των κούφιων
γιατί όλη εκείνη η κούφια απέραντη αίθουσα
έχει επίτηδες χτιστή
μ’ ηχητική πολλή
κατάλληλη για τα μικρά χειροκροτήματα.

Κώστας Μόντης