Αντρές Ινιέστα: Ανακοινώνει την απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο στα 40 του χρόνια

Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα στην καριέρα του θρυλικού άσου της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Ισπανίας.
Open Image Modal
Ο μέσος της Vissel Kobe Andres Iniesta χαιρετά τους θεατές στο τέλος της αποχαιρετιστήριας τελετής για την αποχώρησή του από τον σύλλογο, μετά τον τελευταίο του αγώνα με τον σύλλογο εναντίον της Consadole Sapporo στο Κόμπε της Ιαπωνίας, Σάββατο 1 Ιουλίου 2023. (AP Photo/Hiro Komae)
via Associated Press

Ο θρύλος της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Ισπανίας Αντρές Ινιέστα φέρεται πως σκοπεύει να ανακοινώσει την απόσυρσή του από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε ηλικία 40 ετών.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός αγωνιζόταν εσχάτως στην Emirates Club στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πριν από τα Εμιράτα, πέρασε πέντε χρόνια στην Ιαπωνία με τη Vissel Kobe, ενώ το 2018 αποχώρησε από το Camp Nou και την Μπαρτσελόνα.

Ο Ινιέστα - ο οποίος αναδείχθηκε από το φημισμένο σύστημα ακαδημιών La Masia της Μπάρτσα μαζί με τους Λιονέλ Μέσι, Τσάβι και Σέρχιο Μπούσκετς - είχε 674 συμμετοχές με τους «μπλαουγκράνα». Τους βοήθησε να κατακτήσουν εννέα τίτλους στην La Liga και τέσσερα στέμματα Champions League.

Με την Ισπανία, ο Ινιέστα συμπλήρωσε 131 συμμετοχές και κατέκτησε δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (Euro) και το Παγκόσμιο Κύπελλο (Mundial) του 2010 - με το δραματικό γκολ στην παράταση που πέτυχε ο ίδιος στον τελικό της διοργάνωσης εναντίον της Ολλανδίας.

H επόμενη μέρα

Σύμφωνα με την Relevo, ο Ινιέστα θα ανακοινώσει την απόσυρσή του στις 8 Οκτωβρίου - ημερομηνία που ταιριάζει με τον αγαπημένο του αριθμό της φανέλας του. Πριν από λίγο καιρό υπήρχαν φήμες για την επανένωση του πρώην αστέρα της Μπάρτσα με τους Μέσι και Μπούσκετς στην Ίντερ Μαϊάμι, αλλά τελικά δεν θα πάρει μεταγραφή στο MLS.

 

 

Αντ′ αυτού, ο Ινιέστα επικεντρώνεται στο να εργαστεί μελλοντικά ως προπονητής. Ποτέ δεν έκρυψε ότι θα ήθελε να δει την συνέχεια της καριέρας του να τον οδηγήσει πίσω στην Καταλονία. Ο Ινιέστα έχει δηλώσει στο παρελθόν: «Προφανώς θα ήθελα να επιστρέψω στην Μπάρτσα κάποια στιγμή στη ζωή μου, γιατί έτσι αισθάνομαι, αλλά δεν ξέρω πότε ούτε και κανείς άλλος. Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα αυτό το διάστημα και μετά θα δούμε πού θα βρισκόμαστε».

Πηγή: goal.com